Snelheid

Verslag snelheidswedstrijden Nurburgring op 3 en 4 juli

Na de deelname van de rijders van Werner Daemen in Zolder was het nu de beurt aan andere IDM en Dutch SBK toppers om op de Nürburgring deel te nemen, met Bastien Mackels, Ricardo Brink en Danny Van der Sluis, meteen het podium bij de SBK in de openingsrace. Aanstaande weekend hebben ze immers een Duitse race op de Ring. In de slotrace van de Benelux Trophy, in de gutsende regen, kwam het trio niet meer aan de start en konden Yan Ancia, Wouter Aelterman (op een ternauwernood geleende machine na een opgeblazen blok op zaterdag) en Sander Claessen in deze orde op het podium. Bij de SSP600 ook vijf verschillende rijders op het bordes, met Jorn Hamberg, Melvin Van der Voort, Ilja Caljouw in de opening en in het slot, diezelfde Caljouw als winnaar voor Jim De Goede en Luxemburger Christian Weirig.

Supersport 300

Ook voor het BK SSP300 stond er de tweede wedstrijd op het programma in de Eifel. Vijf rijdertjes, 4 Belgen -Jef Van Calster, Loris Dekkers, Ferre Fleerackers, Troy Carpels- en één Nederlander, Wes Kleinfeld, stonden aan de start van beide races. De meesten kennen elkaar van de Junior Belgian Knights en de Belgian Motorcycle Academy, een goed initiatief, voor jonge rijders. Zij moesten van start gaan in het nokvolle deelnemersveld van de German Twin Trophy. Met hun gebrek aan vermogen, maar winst in gewicht en bochtentechniek geen sinecure. Ook de klimatologische omstandigheden zondagnamiddag, net geen droge race maar ook geen 'Wet Race', maakten het nog wat moeilijker. Race1: 1 Van Calster 2 Dekkers, 3 Kleinfeld  Race2: 1 Van Calster 2 Fleerackers 3 Dekkers
Voor Fleerackers was de openingsrace in het water gevallen omdat er hard werd gesleuteld om het blok te vervangen. Van Calster staat aan de leiding in de tussenstand. 

Zijspannen

Niet minder dan 27 spannen stonden er aan de start van de tweede race in het Intern.Side-car Trophy, nadat ze eerder in Rijeka drie races afwerkten in mei. Deze wedstrijd op de Nurburgring telde ook mee voor het Belgisch kampioenschap. Het weekend is opgebouwd uit een kortere sprintrace en een race op normale afstand. In dit kampioenschap komen nog steeds de 600cc en de 1000cc zijspannen aan de start. Het duo Hilbert Talens met de bakkenist Frank 'Knarf' Claeys wonnen de 1000cc klasse en werden tweemaal derde algemeen. De overwinningen gingen naar Team Kimeswenge/Kölsch en Team Zimmermann. Ook de 'Bushido Riders',  en de 'Ghent Express', met good-old Chris Baert en zijn bakkenist staan nog steeds voor België aan de start. Al is deze Gentenaar niet meer van de allersnelste, voor het mooiste zijspan komt hij alleszins in aanmerking.

Tekst en foto's: Jan Vermeer

Partners

Back to top button