E-bike

Wannes Defour en Peter Defrenne nemen de leiding in de BMB E-bike challenge

Het sportspark De Schorre in Oostende was zondag 4 juli het decor van de eerste manche van de BMB E-bike challenge 2021. Door de regen van de dagen voordien lag het parcours er wat drassig bij en werd er beslist de wedstrijd in te korten naar 40 minuten en 1 ronde. 31 E-bikers stonden in Oostende aan de start.

In de klasse tot 25 km/u was de West-Vlaming Wannes Defour de snelste op zijn Fantic E-mountainbike. De klasse +25 km/u werd gewonnen door Peter Defrenne op een LMX64 fiets. Zij zijn dan ook de eerste leiders in de BMB E-bike challenge 2021.

Bij de Proto's (open klasse) stonden er liefst 21 rijders aan de start waarvan 17 op een Surron bike. Jean-Marie De Roover was de snelste voor Jan Vlaeymans. In de uitslag zien we verschillende bekende motorsporters staan.

Nu zondag wordt in Bergen (Ciply) de tweede wedstrijd van de BMB E-bike challenge 2021 georganiseerd. Op het programma, vanaf 13 uur, een enduro wedstrijd met een verbindingslus van 5 km en 4 speciale getimede etappes uitgestippeld op de teril van Ciply en in het bos ernaast. Elke speciale etappe moet 5 keer binnen de 3 uur worden afgelegd. Er kan nog steeds vooraf worden ingeschreven (bij voorkeur) of gewoon ter plaatse (inschrijving en dagvergunning). Het inschrijfgeld bedraagt € 20 voor de dagvergunning (verzekering) en € 5 lidgeld van Royal Mons Auto Moto Club. Alle BMB sportvergunningen zijn bovendien geldig en zij nemen dus volledig gratis deel.

Raadpleeg hierna:

– Uitslagen E-bike Oostende 04/07/2021

– Info en inschrijvingsformulier E-bike Bergen 11/07/2021

– Kalender BMB E-bike challenge 2021

Foto's: E-bike Oostende @ KV Ostend MS

Partners

Back to top button