Trial

Eerste deelname van Emile Mattheeuws in het WK Trial

Zoals eerder gemeld neemt trial inter rijder Emile Mattheeuws dit jaar deel aan het volledige wereldkampioenschap trial in de Trial2 klasse. Samen met zijn team vertrok hij dan ook vorige week woensdag richting Italië naar het stadje Tolmezzo gelegen op de grens met Oostenrijk en Slovenië, voor de eerst 2 WK wedstrijden.

Na de gebruikelijke piloten voorstelling en de technische keuring op vrijdag, ging Emile op zaterdag van start voor de eerste wedstrijd. Vanaf zone 1 werd onmiddellijk duidelijk dat hij een probleem had met zijn motorfiets, een kapotte koppeling gooide namelijk roet in het eten. Zijn assistent Emile van Thuyne deed – na enkele zones – het nodige en loste het probleem op. Moraal wat weg en dit vertaalde zich uiteindelijk in een 30ste plaats.

Op zondag werd een uur vroeger gestart en moest Emile bij de eersten uit zijn klasse aan de wedstrijd beginnen. Hij liet er in enkele heel moeilijke zones, zeer mooie dingen zien, maar spijtig genoeg werd dit niet vertaald in een beter resultaat dan een 29ste stek.

Het team neemt het positieve mee naar de volgende WK proef in Charade Frankrijk het eerste weekend van juli.

Tekst & foto's : Philippe Damiens

Partners

Back to top button