Trial

Kalender en info seizoen trial 2021

In 2020 konden er na de lockdown toch nog 4 trial wedstrijden worden gereden. De werkgroep trial heeft na het seizoen 3 keer vergaderd om een aantal belangrijke wijzigingen aan te brengen voor het nieuwe seizoen 2021. 

De belangrijkste nieuwigheden zijn:

  • Inschrijvingen: De inschrijving op de BMB website zal worden afgesloten op donderdag om middernacht. De piloot zal voor de wedstrijd 30 € moeten storten op de rekening van de organiserende club, ook voor donderdag middernacht. Bij betaling ter plaatse op de dag zelf € 40, De piloten in het bezit van een jaarvergunning Trial zijn verplicht zich vooraf tegen donderdag middernacht in te schrijven.
  • Technische controle: vanaf 8u10 Wedstrijdsecretariaat: geopend van 8u15 tot 9u30. In geval van aankomst na 9u30, zal de start geweigerd worden (behalve in geval van een geval van overmacht goedgekeurd door de koersdirecteur)
  • Verkenning van de zones door de Inters: 8u15 tot 09u45. De verkenning van de zones te voet mag voor de categorie Inters enkel tussen 8u15 en 9u45 gebeuren (tenzij anders bepaald in het Bijzonder Reglement van de wedstrijd). Na de eerste start van de categorie Inters, wordt geen enkele piloot/assistent van deze categorie toegelaten tot de zones om een verkenning uit te voeren (5 strafpunten per inbreuk). Voor de andere categorieën wordt de verkenning door de piloot tijdens de wedstrijd toegelaten. De assistenten worden voor de verkenning niet in de zones toegelaten tijdens de wedstrijd.
  • De starturen voor de rijders worden op de zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd per e-mail verzonden en de lijst wordt op de ochtend van de wedstrijd geafficheerd op het wedstrijdsecretariaat van de organiserende club. Voor de eerste wedstrijd van het jaar worden de starturen bepaald door het eindklassement van het vorige jaar. De laatste start wordt voorzien om 11u00.
  • Wedstrijdduur: 6 uur (i.p.v. 6u30)
  • Rugnummers assistenten: De assistenten ontvangen hun rugnummer op de dag van de wedstrijd tegen betaling van 10 € waarborg en moeten het rugnummer op het einde van de wedstrijd teruggeven; De assistent zal de ochtend van de wedstrijd met zijn piloot naar het secretariaat moeten komen anders wordt het rugnummer niet gegeven. De piloot zal de technische fiche moeten ondertekenen. In geval van niet-naleving van het rugnummer van de assistent met betrekking tot de naam op het vergunning van de piloot, zal de piloot wordt automatisch gediskwalificeerd. De vergunning piloot is ook geldig voor de assistenten (maar inschrijving als assistent en dragen rugnummer assistent is verplicht). De piloot mag een andere piloot volgen als assistent op voorwaarde dat hij zich op het wedstrijdsecretariaat aanbiedt om zijn/haar rugnummer piloot te vervangen door het rugnummer assistent.
  • Rugbescherming : verplicht i.p.v. aanbevolen
  • Creatie van een initiatie voor kids met elektrische motorfietsen in het kader van enkele wedstrijden. Een gebrevetteerde monitor zal aanwezig zijn. Een vergunning 1 manifestatie zal worden voorzien (20 EUR). De inschrijving zal gratis zijn.

Ook de kalender trial 2021 werd gepubliceerd. Er zal nog een bijkomende wedstrijd in Oneux worden toegevoegd. De wedstrijden in het buitenland werden momenteel nog niet toegevoegd. Dit zal bekeken worden in functie van de evolutie van de pandemie.

Raadpleeg hierna:

 

Check Also
Close

Partners

Back to top button