Snelheid

Komend weekend trial wedstrijd in Feluy en snelheid in Zolder

Het organiseren van sportwedstrijden tijdens deze corona crisis is geen sinecure. Vele clubs hebben moeten afzien van hun organisatie ofwel door de volledige lockdown ofwel door de veiligheidsmaatregelen die hun organisatie onmogelijk maakte. Diverse organisatoren hebben er, met de steun van de federatie, alles aan gedaan om hun wedstrijd toch te laten plaatsvinden maar moesten alsnog de handdoek in de ring gooien. Totnogtoe hebben we dan ook enkel maar wedstrijden van het Belgisch Kampioenschap kunnen laten doorgaan in samenwerking met een buitenlandse organisator (BeNeLux Trophy en Endurance Nurburgring). Maar daar komt dit weekend verandering in!

Trial de la Rocq

RMU Wavrien organiseert in Feluy (Nivelles) de opening van het Belgisch kampioenschap trial. De eerste start wordt gegeven om 9u15. Twee belangrijke nieuwigheden dit jaar zijn de verplichte voorinschrijving via de BMB website (deze zijn nog geopend) en de startvolgorde. De vertrektijden zullen worden opgesteld op basis van het tussentijds voorlopige klassement van het Belgisch Kampioenschap Trial (omgekeerde volgorde van vertrek). Voor deze eerste wedstrijd zullen deze worden opgesteld op basis van het definitieve klassement van vorig jaar. Er wordt tijdens deze wedstrijd geen publiek toelaten (corona maatregelen).

Info en inschrijvingen: Trial de la Rocq Feluy 6/09/2020

BK en BeNeLux Trophy Supersport & Superbike

Op zaterdag 5 september wordt op het circuit van Zolder de tweede wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Supersport en Superbike (Junior en Inters) verreden. Deze wedstrijd telt ook mee voor de BeNeLux Trophy. De eerste race vond plaats begin juli op de Nurburgring met als winnaars Sander Claessen in de Superbike en Noah Lequeux in de Supersport. In de BK stand is Sander Claessen de leider bij de SBK Inters en Thomas Dieleman bij de SBK Juniors. In het BK Supersport staat Kenny Meersman vooraan bij de inters en Noah Lequeux bij de juniors. Ook in Zolder is er geen publiek toegelaten.

Info en inschrijvingen: BeNeLux Trophy Zolder 05/09/2020

We lanceren een oproep aan alle deelnemers en hun assistenten om de Corona richtlijnen voor de deelnemers strict op te volgen zodat we ook in de toekomst nog wedstrijden kunnen organiseren:

Corona richtlijnen deelnemers en toeschouwers BMB sportwedstrijden – update 29/07/2020

Partners

Back to top button