Snelheid

Vormingssessie snelheid op 28 maart 2020 in Mettet

De jaarlijkse, verplichte vorminigssessie voor nieuwe rijders snelheid die in 2020 een vergunning willen bekomen, zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart 2020 op het circuit Jules Tacheny van Mettet. Hieronder vindt u alle nodige info:

Voor wie?: de rijders die voor de eerste maal een vergunning 2020 aanvragen, alsook elke vroegere vergunninghouder die geen vergunning gehad heeft gedurende de vijf voorafgaande jaren (2015, 2016, 2017, 2018, 2019), moeten verplicht deelnemen aan en slagen voor een theoretische en praktische vormingssessie. De vormingssessie is niet verplicht voor de zijspan passagiers, wel voor de piloot.

Datum: zaterdag 28 maart 2020 (van 9 uur tot 18 uur)

Plaats: circuit van Mettet

Kostprijs: Een supplement van 175,00 € zal door de AB’s aan de boven vermelde rijders worden aangerekend om de huur van de piste te financieren.

Programma: Er zullen theoretische sessies inzake de procedures (start, vlaggen, stop & go, safety car,…) worden gegeven gevolgd door praktische sessies op circuit welke als doel zal hebben om de diverse procedures te tonen en te testen. De rijders moeten in regel zijn met hun jaarvergunning maar de vergunning zal pas worden afgeleverd na de sessie.

Geluidslimiet: de deelnemers moeten aanwezig zijn met een machine die voldoet aan een geluidslimiet van 104 DbA, dynamisch gemeten langs het circuit ongeveer ter hoogte van het midden van de rechte lijn. Ze moeten elkeen vergezeld zijn van een helper.

 

Partners

Back to top button