E-bike

Neem deel aan de E-MTB race in Mettet!

Het Bikersland festival in Mettet zal de start zijn van de E-Mountainbike (E-MTB) discipline binnen de BMB na de eerste wedstrijd in Beringen op 14 april. Er is ondertussen al heel wat belangstelling en het aantal deelnemers aan de E-MTB race op zondag 9 juni stijgt elke dag! Als je er wil bij zijn zal je dus snel moeten zijn! Verschillende enduro en motorcross rijders schreven zich al in zodat we wellicht een interessante strijd kunnen verwachten tussen zowel motorrijders als mountainbikers! Bij de motorrijders hebben ex-enduro en motorcross toppers Thierry Klutz en Johan Boonen hun deelname bevestigd!

De club van Mettet, RUMESM, stippelde een MTB parcours van ongeveer 2 km uit op en langsheen het circuit Jules Tacheny gebruikmakend van de taluds en met toevoeging van een aantal hindernissen. Behendigheid zal wellicht een beslissende factor zijn in deze race. De wedstrijd start om 16u30 en duurt 60 minuten waardoor er ook slim zal moeten worden omgegaan met het beheer van de batterij. Op zondag is het parcours toegankelijk voor testen en trainen van 10 uur tot 14 uur. Rijders die (nog) geen eigen E-bike hebben kunnen gebruik maken van een Trek Powerfly fiets ter beschikking gesteld door E-mountainbiken.be (in functie van de beschikbaarheid).

Het hele weekend lang zullen verschillende merken aanwezig zijn om hun E-MTB’s te laten testen op het MTB parcours. Onder die merken: TREK, BeterBike, Ducati, Fantic, Merida..

Op zondag organiseert de BMB een 'Round table' waar vertegenwoordigers van diverse nationale federaties en de FIM zullen aanwezig zijn om de toekomst van deze nieuwe discpline voor te bereiden. Ook FIM MX promotor Youthstream heeft zijn aanwezigheid bevestigd in het kader van hun E-Xbike race tijdens de MXGP in Imola op 18 augustus.

De inschrijvingsprijs voor deelname aan de E-MTB wedstrijd bedraagt 25 EUR waarbij de toegang tot Bikersland en de individuele verzekering is inbegrepen.

Schrijf je dus snel in : inschrijvingsformulier

Meer info op https://www.bikersland.be

 

 

Partners

Back to top button