E-bike

Lancering van de tweede elektrische MTB-race in België!

De BMB organiseert in 2019, met ondersteuning van de FIM, voor de eerste keer wedstrijden voor elektrische mountainbikes (E-MBT) in België. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 9 juni tijdens het Bikersland event op en rond het Circuit Jules Tacheny in Mettet.

De markt van elektrische fietsen kende de laatste jaren een erg sterke groei. Volgens Touring is de elektrische fiets nu goed voor 40% van de fietsverkopen in België. Met de hulp van de FIM, zal de BMB in samenwerking met diverse partners de allereerste wedstrijden voor elektrische fietsen in België organiseren. De eerste wedstrijd vond plaats in Beringen in april, de volgende wedstrijd zal dus plaatsvinden in het kader van de Bikersland, een event voor liefhebbers van alle tweewielers op en rond het Circuit Jules Tacheny in Mettet op 9 juni.

Drie dagen testen voor het grote publiek

Verschillende elektrische mountainbikes van verschillende merken zullen getest kunnen worden door het publiek gedurende de hele dag op zaterdag en maandag van Bikersland, en op zondag van 10u tot 14u. Een aangepast parcours zal worden aangelegd rond het circuit Jules Tacheny.

Op zondag kan iedereen die wil, deelnemen aan de E-MTB race van 16u30 tot 17u30 op hetzelfde parcours.

Wedstrijdformule

De wedstrijden zullen toegankelijk zijn voor alle bezitters van een elektrische mountainbikefiets. Er zullen 2 klassen worden voorzien: – 25 km/u en + 25 km/u. De bedoeling is om aan de deelnemers een uitdagend parcours aan te bieden waarbij zowel de rijtechniek als het batterijbeheer resultaatbepalend zijn. Er zal in ieder geval voor gezorgd worden dat de wedstrijd voor zowel beginnende als ervaren e-bikers toegankelijk zijn.

De inschrijvingen verlopen via het inschrijvingsformulier op de website van het event : https://www.bikersland.be/nl/e-bike/

Raadpleeg de BMB E-MBT kalender: http://www.fmb-bmb.be/nl/content/next-events?tid%5B%5D=1231

Partners

Back to top button