Snelheid

Barry Baltus wint eerste manche CEV in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.
 
Na veelbelovende tests voor de CEV-titelstrijd en de Red Bull Rookies Cup en na het leerjaar 2018 in beide categorieën, is Barry Baltus het seizoen in vliegende vaart begonnen. Tijdens het eerste wedstrijdweekend in Estoril in het CEV junior wereldkampioenschap Moto3 (het voorportaal voor het wereldkampioenschap Moto3) heeft de jonge Zelos-Classic 21 onder moeilijke weersomstandigheden direct zijn potentieel getoond.
 
Baltus reed de vijfde tijd in de kwalificaties op zaterdag en zondagmorgen tekende hij in de gechronometreerde warm-up voor de beste tijd met méér dan een seconde voorsprong op nummer twee. In de wedstrijd had hij aan één ronde genoeg om de leiding te nemen. Hij hield die eerste plaats zo goed als altijd in handen en sloeg steeds de aanvallen van zijn tegenstanders af. Dat verplichtte die tegenstrevers om grote risico’s te nemen waardoor zij in de fout gingen.
 
Met deze eerste overwinning in deze categorie voor zijn nieuwe team Angel Nieto (CEV-kampioen in 2018) belooft het een bijzonder seizoen te worden voor de nauwelijks 14 jaar oude Barry Baltus. Dit fantastische resultaat biedt ook Zelos grote voldoening. Het toont de vrucht van het consequente werk van enkele jaren van Freddy Tacheny en zijn team, dankzij de steun van talrijke bedrijven en ondernemers die de motorsport in België ondersteunen.
 
De volgende afspraak van het seizoen is op 27 en 28 april in Valencia (Spanje) voor de tweede wedstrijd in het CEV-kampioenschap.
 

Persinfo Zelos

 

 

Partners

Back to top button