Belgian Endurance-cross (BEX)

Belgian Endurance-cross (BEX) kampioenschap 2018: schrijf je in voor de wedstrijden in Frankrijk

Met de 12 Uren van La Chinelle ging op 11 en 12 augustus het Belgian Endurance-cross (BEX) kampioenschap 2018 van start. Er werden 2 klassementen (na 6 uren wedstrijd) BEX1 en BEX2 opgemaakt. In de BEX1 klasse staat Aubry Lillo aan de leiding, in de BEX2 klasse Cédric Cremer. Klik hier voor de volledige klassementen. De 2 volgende wedstrijden vinden plaats in Noord-Frankrijk, op 1 en 2 september met de Endurance La Besace en op 23 september de Endurance des Rièzes in Maubert-Fontaine.

De deelname aan de Belgische kampioenschappen tijdens deze 2 Franse wedstrijden betreft de klassen DUO BEX1 en DUO BEX2 met specifieke klassementen. Belgische rijders die aan deze wedstrijden willen deelnemen, moeten zich inschrijven via de website (link is external) http://www.motott.fr en dit voor elke wedstrijd apart.

Voor deelname aan de BEX-kampioenschappen is het BELANGRIJK om in te schrijven in de BEX1-klasse (herinnering: 2T tot 125cc, 4T tot 250cc) of BEX2 (2T + 125cc, 4T + 250cc). Schrijf je niet voor andere klassen in die zijn voorbehouden voor de verschillende Franse klassementen.
Voor rijders zonder jaarvergunning, is het VERPLICHT om een vergunning 1 manifestatie bij de FFM te onderschrijven (http://licencesunemanifestation.ffmoto.net ) (online bij de Franse bond tot 72 uur voor het evenement: 60 € , ter plaatse op de dag van het evenement: supplement van 10 €).

Opgelet: u moet in het bezit zijn van een medisch attest om deze vergunning 1 manifestatie te kunnen onderschrijven. Het enige geldige document is dat van de FFM: (link is external) https://pratiquer.ffmoto.org/media/document/licence-annuelle-certificat-…
Voor deze BEX-wedstrijden georganiseerd door een club aangesloten bij de FFM, is het FFM-reglement van toepassing. Vergeet niet om voor elke wedstrijd het Bijzonder Reglement te lezen.

Zoals bij La Chinelle, moet elk team tijdens de volledige wedstrijd de machine gebruiken die bij de technische controle werd aangeboden.  Echter, in geval van technische problemen,, wordt het toegestaan om de wedstrijd voort te zetten met de machine van de 2de rijder van het team.
Omdat er geen Belgisch kampioenschap quads is voorzien, mogen Belgische quads rijders deelnemen aan de klassen van hun keuze voorzien door de organisator, zowel SOLO als DUO. Er bestaat tevens de mogelijkheid een FFM vergunning 1 manifestatie hiervoor te onderschrijven (zie hierboven).
OPGELET: Indien de capaciteit van het circuit het toelaat, mogen de Belgische rijders deelnemen aan de SOLO BEX-formules (buiten kampioenschap), maar zonder specifiek klassement; ze worden dan geïntegreerd in de klassen die door de organisatie zijn gepland. Er wordt aangeraden om hiervoor contact op te nemen met de organisator alvorens  u in te schrijven.

Een BMB-afgevaardigde zal aanwezig zijn op het sportsecretariaat van de organisatie. Elke ingeschreven Belgische rijder moet zich bij deze afgevaardigde aanbieden en een extra vergoeding van € 10 per rijder betalen (€ 5 voor internationale vergunninghouders), wat overeenkomt met de aanvullende verzekering voor medische kosten in Frankrijk en repatriëring naar België in geval van een ongeval alsook de BMB-kosten voor wedstrijden buiten het nationale grondgebied.

Meer info :

– Endurance La Besace: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/belgian-endurance-cross-bex-la-besace

– Endurance des Rièzes Maubert-Fontaine: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/belgian-endurance-cross-bex-maubert-fontaine

Partners

Back to top button