Snelheid

6u Spa: zege voor MototechEwc met Fastre, Walraven en Buchner

In perfecte weersomstandigheden vond op zondag 12 augustus de grootste endurance wedstrijd in de Benelux plaats op het prachtige circuit van Francorchamps. Ondanks de mooie omstandigheden werd het toch een race met veel valkuilen.

De uitgesproken favorieten, Yamaha Viltaïs Experiences n°333, gingen onmiddellijk naar de leiding maar lieten zich later in de race vangen. Ze verloren de kans op de overwinning door een vroegtijdige valpartij van Florian Alt. Ze vielen terug naar de 22ste plaats en konden aan een grote achtervolgingsstrijd beginnen.

Het Mototech EWC team n°161, werden dus zonder slag of stoot leider. Grégory Fastré, Nigel Walraven en Marc Buchner konden dankzij een uitgekiende strategie naar de overwinning algemeen en in de Trophy klasse rijden. Enkel een stop & go bestraffing, wegens te snel rijden in de pits door Grégory Fastré, zorgde voor wat zenuwachtigheid in het team. Zijn collega’s lieten zich niet op foutjes betrappen en brachten het tot dit prachtig resultaat.

Tweede algemeen en eerste 1000 Inter team werd het snelle Vlaamse duo Bram Lambrechts en Wim Van Den Broeck. Uiteindelijk kon de Yamaha n°333 met aan het stuur de snelste rijder van het pak, Vincent Lonbois, nog de laatste plaats op het podium bemachtigen. Eerder genoemde Florian Alt en huidig wereldkampioen uithouding Alan Techer konden zo de ontgoocheling nog enigszins wegwerken. Het Britse team Seton Tuning met als rijders teameigenaar Phil Seton en Jess Trailer, werd zo van de derde plaats gezet, een plaats die ze een tijdlang in handen hadden.

De snelste 600 van het pak was het n°184 DDB Racing – RPM84 met de Belgische WK supersportrijder Loris Cresson en de Belg uit Duitstalig gebied Tom Kohnen. Zij reden naar een vijfde plaats algemeen.

Dodelijk ongeval

Daags voor de 6 Uren werden er in Francorchamps vrij rijden sessies georganiseerd. Dave Dockx uit Heist-op-den-Berg kwam er zwaar ten val en overleed ter plaatse. Dave zou 's anderdaags deelgenomen hebben aan de endurance wedstrijd. We wensen zijn familie veel sterkte toe.

Tekst: motorsportwereld.be/BMB
Foto's: Tony Henssen

Partners

Back to top button