Snelheid

Benecup Chimay: winst voor Laurent Hoffmann

Het BK Snelheid deelde afgelopen weekend op Chimay de affiche met het Internationale wegracekampioenschap. De IRRC’ers konden uiteraard van de gelegenheid gebruik maken om meer tijd op het circuit te spenderen door een deelname aan de Benecup. Voor de “nationalen” was het zaak het hoofd koel te houden en punten te sprokkelen.

Zo stond Geenen Come op de pole naast Laurent Hoffmann op de grid van de Supersport. Maar het was Hoffmann die in beide gevallen de zege greep. Overtuigend in de eerste race (met 4 seconden voorsprong) en zeer nipt (0.69 sec.) in de tweede race! Ze werden op het podium vergezeld door Jonathan Goetchy (race1) en Tom Piers Kohnen (race2). Benecup puntenleider Claessen haalde de finish niet.

Vincent Lonbois is terug vanuit het endurance wereldkampioenschap. En dat zullen ze in Chimay geweten hebben. Hoewel Erno Kostamo in de vrije trainingen het bal mocht openen met een besttijd en Danny Webb nog als beste de eerste kwalificatietraining mocht besluiten, was het Lonbois die met het gekende startnummer 333 (zijn nummer uit het WK Endurance) de beste tijd van de kwalificaties zette in de tweede sessie met 1:37.563, en dat was liefst twee seconden sneller dan naaste achtervolger Didier Grams. Marek Cerveny plaatste zich als derde in de gecombineerde lijst. En Lonbois trok de lijn door in beide races met twee zeer overtuigende zeges. Het podium van race 1 werd vervolledigd door David Datzer en Erno Kostamo, het podium van race 2 door Yan Ancia en Sander Claessen. Aangezien uitdager Kenny Meersman deze keer de finish niet zag, doet Aprilia rijder Claessen hiermee een goede zaak in de Superbike tussenstand, waar hij zijn leiding verstevigt.

Fataal ongeval

De Endurance classic wedstrijd werd overschaduwd door een ongeval waarbij de 53-jarige Britse rijder Clive Ling om het leven kwam. Ling was vertrokken vanop de 24ste positie en kwam in de race ten val. Hij overleed ter plaatse. Het bestuur van de Belgische Motorrijdersbond betuigt haar innige deelneming aan zijn familie.

Foto's: Jan Vermeer