Snelheid

Deelname Marc van den Boer aan FIM dragrace

In het weekend van 26-28 mei heeft Marc van den Boer uit Lommel deelgenomen aan een FIM-dragrace op Santa Pod in de UK. Marc van den Boer debuteerde in klasse "Supertwin Topfuel", de zwaarste klasse voor tweecylinders, waarbij het zeer explosieve nitromethaan als brandstof wordt gebruikt. Marc is al dertig jaar actief in de dragrace-sport, en is aangevangen in de straatklasse. Van den Boer was enige keren Europees kampioen in de klasse "Modified Streettwin" waarna hij de overstap maakte naar Supertwin Topgas. De afgelopen jaren was Marc actief in de klasse "Funnybike" op een geblazen V-twin van eigen makelij.

Marc's nieuwe motor doorstond de technische keuring op vrijdag zonder veel problemen, en op zaterdag maakte hij zijn eerste twee runs op de nieuwe kwartmijl baan van SantaPod, beide in de acht seconde. De keurmeester was erg onder de indruk van het debuut van "Boer". Op zondag had hij nog twee kansen, de eerste was weer een "acht". En de tweede kans ging voorbij toe de accu bij het opstarten ineens diens weigerde. Toch was de prestatie vanb Marc goed genoeg om zich te plaatsen voor de eliminaties op zondag, waar hij in de kwart-finale aan mocht treden tergen de "top qualifier" Marcus Christianssen uit Denemarken.

Marc probeerde winst te pakken met een bliksemstart, maar helaas, te vroeg, en rood!

Marc is zeer tevreden met zijn nieuwe motor, en met zijn debuut, en zal ook aan de volgende twee wedstrijden in het FIM kampioenschap STTF deelnemen, midden augustus op Hockenheim, en begin september wederom op Santa Pod.

Partners

Back to top button