Enduro

Nieuw: enduro Youth 125 trophy 2018 vanaf 15 jaar!

De BMB werkgroep enduro lanceert een nieuw kampioenschap voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar oud, de Youth enduro Trophy 125cc, een ideale manier om je eerste stappen in de enduro te zetten. De rijders van deze nieuwe jeugdklasse zullen enkel de speciale proeven (op privé terrein) mogen afleggen en de uitslag van elke wedstrijd wordt opgesteld op basis van de beste gecumuleerde tijd op het einde van de dag. Elke jongere dient te worden begeleid door een assistent om de motorfiets van de ene naar de andere speciale proef te vervoeren met een bestelwagen of auto+aanhangwagen. Rijden op de openbare weg is immers verboden. Enkel enduro machines 125cc 2 takt worden toegelaten.

De enduro Youth Trophy 125cc zal worden verreden tijdens alle enduro wedstrijden in België vanaf de enduro sprint van Chimay op 24 juni.

De kalender 2018: 24/06 Chimay, 01/07 Lierneux, 26/08 Dinant, 09/09 Ouffet, 30/09 Walcourt

Opgelet, enkel rijders in het bezit van een BMB jaarvergunning enduro in de klasse Youth 125cc kunnen deelnemen. Je kan deze vergunning onderschrijven via de toepassing My FMB-BMB (klik hier voor meer info). Als je deze toepassing al hebt geïnstalleerd hoef je deze niet opnieuw te installeren maar kan je je gewoon aanmelden als nieuwe vergunninghouder.

Inschrijven gebeurt via de BMB website. Het inschrijfformulier voor de wedstrijd in Chimay zal weldra worden gepubliceerd.

Raadpleeg het volledige reglement enduro Youth 125cc: Addendum reglement Enduro – Youth 125 Trophy

Partners

Back to top button