Motorcross

Toppers present in Gooik voor Vlaams én Belgisch Kampioenschap Motorcross

AMC De toekomst Dworp is al een paar weken in de weer aan het Hof te Wijngaard in Gooik om er voor de tweede keer een mooie natuurlijke Vlaams-Brabantse omloop op te bouwen. Zondag 27 mei a.s. wordt er zowel het Vlaams Kampioenschap Motorcross als de 5de manche van het Belgisch kampioenschap solo en de 3de BK wedstrijd bij de zijspannen gereden. De club maakt niet enkel werk van een schitterend circuit maar zorgt bovendien voor een ijzersterk deelnemersveld met verschillende WK toppers aan de start zowel bij de solo's als de zijspannen.

In de MX2 krijgen we Micha-Boy De Waal, Marshal Weltin, de grote belofte Mikkel Haarup maar vooral ook het Kemea GP team. Met Ben Watson, de Amerikaanse nieuwkomer Athony Rodriguez, Brent Van doninck Cyuril Genot en last but not least onze Belgische belofte Jago Geerts.

De MX1 klasse is ook goed gevuld. Uitdager Jeremy Van Horebeek neemt het op tegen Glenn Coldenhoff, Shaun Simpson en Kevin Strijbos. Ook Steve Ramon is nog altijd in staat om zeker in de aanvangsronden flink mee te draaien. EMX 300 rijders Greg Smets en Eric Willems verwachten we mee voorin. Vervolgens nog enkele mannen in bloedvorm zoals BK-leider en kampioen 2017 Dietger Damiaens, Yentel Martens, Nick Triest en MXGP-rijders Petar Petrov en Max Anstie.

Voor de toprijders zijn er drie reeksen voorzien: 2 in het gewone schema en een finale voor het Kampioenschap van Vlaanderen. Voor deze superfinale komen de 20 besten uit de eindstand van de 250 en 500 cc aan de start.

De baan aan de Wijngaardbossstraat is zowat perfect voor de zijspannen en het staat nu al vast dat er volgend jaar een WK manche zal plaatsvinden. WK én BK-leiders Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart zullen in Gooik hun topvorm laten zien. Ook Dierckens-Rostingt bevestigden al net als de Nederlander Julian Veldman met zijn Belgische co-piloot Glenn Janssens. Op dinsdagmiddag waren er al exact 30 zijspannen die hun deelname bevestigden.

Er werd overeengekomen dat piloten uit de collega federaties VLM en VMCF die dag geen wedstrijd hebben, startgelegenheid krijgen op basis van hun amateurlicentie. Er zijn nog enkele startplaatsen vrij bij de Jeugd, Beloften, Inters/Nationalen 250 en Inters/Nationalen 500. Voor deze klassen kan er eventueel nog tot zondag ingeschreven worden. Bij een eventueel overaanbod krijgt iedereen de kans om te rijden! Klik hier voor meer info.

Meer info:

– http://amcdworp.be

– http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/bkcb-motocross-solo-sidecar-0

 

 

Partners

Back to top button