Snelheid

10de Snelheidsprijs kickt Belgisch seizoen op gang

Het leken mooie lentedagen te worden maar de Belgische vlag wapperde strak op de controletoren van Croix-en-Ternois. Het werd kwakkelweer. Zonnig, dan weer met een koude, gure wind, spatje regen… Dat alles kon de motorrijders niet deren. Zij kozen de piste voor de 10de Snelheidsprijs van OMS (Ostend Motor Sports).

Heel wat volk in de paddock en de publieksparking gaf ook al aan waar het hier om draaide: moto’s…veel moto’s. Met vele klasses. U zal het ons dus vergeven dat we alles niet uitgebreid aan bod kunnen laten komen. Beginnen we met de snelheidsduivels van de Superbikes, Supersport en Yamaha R3 Cup. Nederlander Kevin Mijwaart zette zijn machine vlot op de pole voor de Yamaha R3 race Hij dook in de 59-ers en hield met 59.488 een tiende over op Finn Bruin, zelf een…honderste sneller dan Jeffrey Buis. Maar de prijzen zouden mooi verdeeld worden want in race 1 was het Buis die iedereen te snel af was, terwijl in de tweede race dan weer Finn Bruin de zege wegkaapte. Voor Mijwaart was er tweemaal een tweede plaats weggelegd.

Ervaring heerst maar jongeren maken indruk

In de Supersport een indrukwekkende race van Jeremy Goosen, die zich als Junior op de pole plaatste met een 55.617. Maar in de races primeerde de ervaring van de “inters” met Laurent Hoffman als overwinnaar in de eerste race, terwijl het tweede treffen ging naar Come Geenen. Goosen won in beide gevallen wel de Junior categorie.

Lees verder op http://motorsportwereld.be: klik hier

Foto reportage: Jan Vermeer

Uitslagen: http://www.chronolux.net/classements/2018/CROIX%20EN%20TERNOIS/tableau%20croix.htm

Partners

Back to top button