Snelheid

500 km van Mettet: Interessant volk voor de eerste editie

Een première voor DG Sport/Jumpy: de organisatie van een endurance race voor motoren op het circuit van Mettet. De 500 km van Mettet, die deze zaterdag 9 september plaatsvindt, is een klein broertje van de 6 Uren Moto van Spa-Francorchamps, een evenement dat elk jaar meer maturiteit en erkenning krijgt.

Het is trouwens op dringend verzoek van de piloten en teams van de 6 Uren dat de 500 Km er gekomen zijn. Met toch een iets andere filosofie: meer dan in Spa nog ligt de nadruk op amateurteams, met de bedoeling om hen maximaal te laten rijden en maximaal plezier te laten beleven op circuit. Dat gezegd zijnde, trekken de 500 km natuurlijk ook de specialisten van de discipline aan en belooft de strijd voor de uiteindelijke overwinning spannend te worden. 

 
"Voor deze eerste editie zullen we zo'n twintig machines op circuit hebben," verklaart Florian Jupsin, Motorcycle Department Manager bij DG Sport. "Het is een mooi bewijs van vertrouwen vanwege de teams en de piloten, waarvoor ik hen ook graag wil bedanken."
 
Het team van Sébastien Le Grelle en Vincent Lonbois op hun BMW S 1000 RR Team Herpigny Motors, dat last minute heeft ingeschreven, is de favoriet voor het algemeen klassement, maar het wordt ook opletten geblazen voor JL Racing Team van Arnaud De Kimpe (recent 3e op de 6 Uren van Spa) die voor de gelegenheid de handen in elkaar slaat met Christopher Lequeux (4e in de 6 Uren van Spa). Er is ook nog het Starteam van Cédric Fievet en Didier Boelens, beide goed vertrouwd met de podia in de Benecup Superbike.
 
Een andere Le Grelle is ook ingeschreven: Fabian, die samen met Thierry Van Hollebeck zal aantreden bij team FLG Racing. Bij de teams die zeker voor animatie zullen zorgen rekenen we ook nog Motomode/JS product van de twee Arnaud's : Bojmistruck en Mulders, Joca-Moto Racing van Johan Larminier/Carl Cheret/Danny Mispoulier en Winwinlening Racing Team van Frédéric Monfort en Olivier Poiré. 
 
En het zullen niet enkel de 500 Km zijn die voor spektakel zullen zorgen want er staan ook nog veel aanvullende wedstrijden op het programma van het weekend van 8, 9 en 10 september, dat volledig in het teken staat van wedstrijden en vrij rijden. Vrijdag is voorbehouden voor de vrije trainingen en de kwalificaties, alsook voor een aantal Bikers'Days runs. Op zaterdag is er de warm-up, de 500 km en nog een reeks extra wedstrijden (Belgische en Duitse Twin Trophy, Duits SBK, Sidecar, Belgisch SBK-SSP) en zondag staan er diverse wedstrijden van het Belgische en Duitse kampioenschap op het programma.
 
Informatie, programma en inschrijvingen op www.mettet500km.com. 
 
 

Partners

Back to top button