Speedway

Dutch Open Speedway Championship in Heusden-Zolder

Zondag 25 juni organiseert SpeedwayClub Helzold alweer haar tweede evenement van het jaar. Ronde 2 van het Open Nederlands Speedway Kampioenschap zal worden betwist in het Helzoldstadion. Na ronde 1 die plaats vind in Veenoord (NL) op zaterdag 27 mei is ronde 2 in Heusden-Zolder meteen ook de finale zodat na afloop de Nederlandse kampioen speedway 2017 bekend zal zijn. Er wordt gestreden om de titel in 2 klassen, de internationalen en de nationalen.

In de klasse van de internationalen staan niet alleen Nederlanders aan de start. Vermits het een open kampioenschap is konden ook rijders van andere landen zich aanmelden. Zo zullen naast Nederland ook Frankrijk, Duitsland en Denemarken vertegenwoordigd zijn. Clubrijder van SC Helzold, Nick Lourens behoort tot het kransje favorieten. Sterke tegenstand mag hij verwachten van Romano Hummel die onlangs nog het Helzold Speedway Kampioenschap won. Ook Henry van der Steen mag zich tot de podium kandidaten rekenen. Vanuit Denemarken is het uitkijken naar Mark Beyer, hij werd in 2016 tweede tijdens onze Gouden Helm en is dus een te duchten kandidaat voor de zege. Hij krijgt het gezelschap van zijn landgenoot Jannik Sörensen. Onze Duitse clubrijder Sascha Stumpe is ook van de partij net zoals de Fransman Jeremy Dupuy.

In de klasse van de nationalen staan 3 landgenoten aan de start. Willy Kennis, Alessandro Borgia en Des Vanzonhoven treden aan tegen hun Nederlandse en Franse collega’s. Kelly Velda is deze keer niet de enige dame in de baan. Zij krijgt het gezelschap van Audrey Dupuy uit Frankrijk. Het Franse toptalent Steven Goret is ook van de partij.

Het belooft weer een middag van spanning en actie op hoog sportief niveau te worden in het Helzoldstadion. Op zaterdag 24 juni zijn er vrije trainingen van 13 tot 17u, deze zijn gratis bij te wonen. De officiële training op zondag 25 juni start om 10u, de rijdersvoorstelling om 13.30u en de eerste heat om 13.45u. Een entreekaartje kost € 13, het programma en parkeren zijn gratis.

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/event/dutch-open-speedway-championship

Partners

Back to top button