SpeedwaySupermoto

De eerste Belgische editie van de Superprestigio in Mettet

Op het Jules Tacheny Circuit te Mettet ziet een nieuwe competitie het levenslicht: de Superprestigio! Dit evenement vindt plaats op zondag 3 november op het splinternieuwe dirt-track circuit van Mettet.  Na Spanje en Frankrijk is het nu de beurt aan België, en meer specifiek het Jules Tacheny circuit te Mettet, om de eerste Belgische wedstrijd van de Superprestigio op zondag 3 november te organiseren. Deze discipline komt rechtstreeks overgewaaid vanuit Amerika en trekt sedert diverse jaren al verschillende gerenomeerde piloten aan zoals Marc Marquez, Johan Zarco, Thomas Chareyre of Xavier Siméon.
 
« We hadden een eerste dirt-track piste gebouwd maar dit was nog een test circuit. Dankzij dit test circuit konden we wel experimenteren met de verschillende soorten grond, de helling van de bochten, de noden in functie van de verschillende moto’s, etc. Nadat we genoeg informatie hadden verzameld, hebben we de testpiste gedemonteerd en hebben we een volledig nieuwe piste gebouwd met alle nodige aanpassingen. De piste is ondertussen al uitvoerig getest geweest door verschillende piloten actief in de dirt-track, speedway en flat-track en alle reacties waren positief », legt Heikki Sermon uit, uitvoerend directeur van het Jules Tacheny circuit.
 
Freddy Tacheny, voorzitter van het Jules Tacheny circuit: “Deze buitengewone piste vervolledigd ons bestaand aanbod, het versterkt Mettet nog meer als het ‘hart van de moto’ en het geeft ons op sportief vlak heel wat extra mogelijkheden. Ik wil graag iedereen bedanken die meegewerkt heeft om dit tot een goed einde te brengen. Voornamelijk Infrasport, de bouwpromotor Wanty, onze expert Willy Kennis en alle vrijwilligers die dit samen met Heikki Sermon hebben gedaan.”
 
Deze eerste Belgische editie van de Superprestigio is de ideale gelegenheid om het nieuwe circuit in te huldigen. Deze dag staat open voor alle piloten in alle disciplines (enduro, motocross, snelheid en supermoto). De inschrijvingen zijn reeds geopend en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@circuit-mettet.be. In totaal krijgen er 32 piloten de kans om deel te nemen en hun talent te tonen aan het grote publiek.
 
De vrije trainingen, de kwalificaties en de wedstrijden vinden plaats gedurende de volledige dag van 9u30 tot 18u. Onder de deelnemers, kunnen we reeds meedelen dat de Belgische piloot Bastien Mackels, Wereldkampioen Superstock endurance in 2017 en Xavier Siméon, voormalig MotoGP piloot en huidig MotoE en Endurance piloot meedoen.
 
De inschrijvingen per piloot bedragen €75, inclusief 5 inkomtickets voor hun gezelschap.

De algemene toegang voor het publiek bedraagt €15 voor volwassenen en zoals gewoonlijk is de toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar gratis.
 
Alle praktische informatie, vind je terug via de website van het circuit: https://www.circuit-mettet.be/superprestigio/.

 

Partners

Back to top button