Speedway

SpeedwayClub Helzold opent het Belgische speedwayseizoen 2017

Op de sintelbaan van het Helzoldstadion te Heusden-Zolder zullen op zondag 23 april rijders uit 7 verschillende landen het tegen mekaar gaan opnemen in 3 klassen. De topklasse van de internationalen kan uitpakken met het wederoptreden van clubrijder en winnaar van de Gouden Helm 2015, Nick Lourens.

Na een jaar afwezigheid door een enkelblessure maakt Nick zijn langverwachte comeback. Het is uitkijken hoe hij het zal doen tegen een sterk veld van tegenstanders. Uit Nederland komt onder meer Romano Hummel aan de start. Hummel staat bekend als een supertalent en bewees dat in het verleden al meermaals in het Helzoldstadion. Ook van de partij is onze Duitse clubrijder Sascha Stumpe. Jaar na jaar gaat Sascha sneller en hij zal een te duchten kandidaat voor de finale worden. Frankrijk is naar goede gewoonte ook van de partij met onze clubrijder Xavier Muratet. De jonge Julien Cayre reed vorig jaar nog in de klasse nationaal maar maakte daarin zo een geweldige indruk dat hij dit jaar promoveert naar de klasse internationaal. Gevaarlijke klanten voor de dagzege worden twee Oost-Europeanen, de Tsjech Ondrej Smetana en de Oekraïner Dmytro Mostovyk. Beide heren komen uit landen waar speedway zeer populair is en zij rijden dan ook wekelijks in sterk bezette wedstrijden. Ook terug naar een jaar afwezigheid is de Brit Lee Geary. Vorig jaar kon hij door ligaverplichtingen in zijn thuisland er niet bij zijn maar dit jaar is hij er gewoon weer bij.

België is goed veregenwoordigt in de klasse van de nationalen. Maar liefst 3 landgenoten zullen het opnemen tegen hun concurrenten uit Nederland, Engeland en Duitsland. “Good old” Willy Kennis, Alessandro Borgia en Des Vanzonhoven nemen het onder meer op tegen Nederland’s snelste dame, Kelly Velda.

Terug van weg geweest is de klasse van de classic. Op pareltjes van machines zullen deze wat oudere mannen uit Nederland en Engeland mekaar toch proberen de loef af te steken.

Zaterdag 22 april is er naar goede gewoonte vrije training van 13 tot 17u. Zondag 23 april start de officiële training om 10u, de rijdersvoorstelling om 13.30u en de eerste heat om 13.45u. Een entreekaartje kost € 12, het programmaboekje en parkeren zijn gratis.

Meer info: www.speedwayclubhelzold.be

Partners

Back to top button