Trial

59ste trial van Bergen sluit sportseizoen 2016 af

Op 12 en 13 november sluit de Royal Mons Auto Moto Club het BMB sportseizoen 2016 af met haar Trial du Mont Panisel. Een volledig weekend in het teken van de trial sport met een trial wedstrijd voor oldtimers van voor 1965, de finale van het Belgisch Kampioenschap trial en een trial hill climb, de Bob Edgar trophy.

De Trial van de Mont Panisel werd gelanceerd in 1956 door Jean-Claude Busine, destijds een talentvolle trial rijder en nog tot op vandaag betrokken in de organisatie van deze trial wedstrijd. Deze wedstrijd is een van de oudste trial wedstrijden in ons and en telt mee voor het Belgisch Kampioenschap. De wedstrijden worden verreden op zondag vanaf 9u15 voor de BMB klassen Inters, nationalen, juniors, seniors, randonneurs, gentlemen, recreanten, beloften en classics. De piloten rijden 3 ronde van 20 km waar hen 12 non-stop zones te wachten staan. Ze rijden van de teril van Ciply naar de terils van Heribis, Mesvin om dan terug te keren naar Ciply. De inschrijvingen, het wedstrijdsecretariaat en de prijsuitreiking zijn voorzien in de tent op de teril van Ciply.

35ste Trial Pré-65

Meer als 100 rijders van een tiental nationaliteiten nemen deel aan deze trial pré-65 competitie. Het is in 1982 dat dit evenement voor de eerste keer werd georganiseerd om de 25ste editie van de gewone trial te vieren. Toen stonden er 16 piloten aan het vertrek maar het evenement groeide jaar na jaar verder uit. Zij krijgen een apart parkoers voorgeschoteld aangepast aan hun machines. Het is een unieke gelegenheid om deze 'museum' stukken in actie te kunnen bewonderen.

Het programma wordt op zondagnamiddag afgesloten met de spectaculaire 'montée impossible' voorbehouden aan de machines die deelnamen aan de pré 65. Een oud-deelnemer, de Engelsman Bob Edgar, die in 2006 overleed had als laatste wens dat zijn as werd uitgestrooid op het parkoers van de Hill-climb. Sindsdien werd deze dan ook de Hill climb Bon Edgar Trophy gedoopt.

Zin om deel te nemen of te komen kijken, raadpleeg alle info op www.rmamc.be

Terril de CIPLY, rue de Goispenne, 7024 Ciply, GPS 50.410646, 3.941940

Zaterdag vanaf  12 h, trial pré65 3 ronden in de terril, 8 zones

Zondag vanaf  9 h 30,  8 zones moderne trial , 12 zones pré65,  3 ronden voor allen      

      15h30: HILL CLIMB pré-65

 

 

Partners

Back to top button