Snelheid

6 uren van Spa: nieuwe categorie

Nog minder dan drie maanden te gaan voor de belangrijkste endurance wedstrijd voor motoren in België : de 6 Uren Moto, op het circuit van Spa-Francorchamps op zondag 14 augustus. Rijders die aan deze wedstrijd willen deelnemen en nog niet in het bezit zijn van een BMB vergunning snelheid 2016 worden gevraagd snel hun aanvraag te regelen. De aanvraagdossiers moeten ten laatste op 15 juli ingediend worden bij de VMBB of FMWB. In de week van 25 tot 29 juli zal er een theoretische vorming (zoals voorzien in het reglement) worden gegeven in Luik voor de Franstalige piloten (FMWB) en in Brussel voor de Nederlandstaligen (VMBB).

Een nieuwe categorie

De motoconstructeurs stellen regelmatig nieuwe machines voor, soms met afwijkende cilinderinhouden. Om zich aan dit steeds groter wordende aanbod aan te passen hebben de 6 Uren Moto dit jaar een nieuwe categorie in het leven geroepen, de categorie «Open», voorbehouden aan (hele) grote cilinderinhouden van meer dan 1.200cc. Het reglement richt zich hiermee vooral op machines zoals de Kawasaki H2 en H2R, de KTM 1290 Super Duke R,… Speciaal aan deze categorie is dat er slechts één moto per team mag ingeschreven worden. We maken van de gelegenheid gebruik om er nogmaals aan te herinneren dat in de andere categorieën, elke piloot met zijn eigen machine mag deelnemen, wat de zaken enigszins kan vergemakkelijken en de kosten voor de preparatie van de machines kan drukken.

Het deelnemersveld

Met bijna 40 ingeschreven teams is de deelnemerslijst van de 6 Uren Moto 2016 al behoorlijk indrukwekkend, vooral omdat er de komende weken nog heel wat inschrijvingen zullen volgen. Winnaars met amper 12 kleine seconden voorsprong in 2015, Marc Fissette en Grégory Fastré (team RM Motos) zullen uiteraard hun kans weer wagen. Zij zullen het opnieuw moeten opnemen tegen Michel Nickmans en Nicolas Salchaud van team Campus, hun gebruikelijke tegenstanders, maar ook tegen team Interbike-Tovami van Arnaud De Kimpe, Nicky De Wit en Johan Fredericks en ook tegen de Nederlanders Nigel Walraven en Kervin Bos. En dan hebben we het nog niet over de vele buitenlandse teams die zich willen laten opmerken op het mooiste circuit ter wereld. Nederlanders, Fransmannen, Duitsers, Engelsmannen,… Het wordt een internationaal deelnemersveld !
 
Info, reglement en inschrijvingen op www.6heuresmoto.com.

 

Partners

Back to top button