Snelheid

De Black Knights zinnen op revanche in Barcelona

Als laatste race voor de Dutch TT in Assen kunnen de Black Knights de GP van Catalunya volop benutten om vertrouwen te tanken. Zowel Xavier Siméon als Livio Loi zijn er alles aan gelegen om er een goed resultaat neer te zetten. Barry Baltus zal eind deze maand in Barcelona aantreden, terwijl de grote jongens het uitvechten in Nederland, maar trekt dit weekend nog naar Albacete om er te trainen.

Livio Loi – RW Racing GP/Zelos-Classic21
"Punten pakken"
 
De Moto3-race in Mugello zal de annalen ingaan als één van de meest intense en meest onvoorspelbare ooit. Tot en met de laatste ronde bleef het gros van de rijders gegroepeerd. Op de meet moest Livio Loi amper… twee seconden toegeven op de winnaar, maar hij eindigde net buiten de punten. Het objectief van de Zelos/Classic 21-piloot is dan ook om punten mee te nemen uit Barcelona.
« Het circuit van Catalunya hoort niet meteen bij m’n favorieten, maar ik ga het maximum geven om punten te pakken. Een goede tijd neerzetten in de kwalificatie is in dat opzicht van heel groot belang. Assen komt er snel aan en ik wil er met een goed rapport uit Barcelona aankomen. »

 
Ontmoeting met Bruno Chevolet, mental coach van Livio Loi

Livio Loi kan zich beroepen op steun van een heel team rondom hem. Terwijl Didier de Radiguès zich bezighoudt met de sportieve en de race-aangelegenheden, neemt Bruno Chevolet het voortouw in Livio’s mentale voorbereiding.
Voorafgaand aan de GP van Barcelona, maakten we van de gelegenheid gebruik om de heer Chevolet te ontmoeten, hoofd van de organisatie ‘Team Motivation’.
« Ik ben erg tevreden over de vooruitgang die Livio de voorbije maanden heeft geboekt. We zien elkaar regelmatig en we houden ook permanent telefonisch contact. Sinds het begin van het seizoen hebben we ons op vier zaken geconcentreerd :

  • zijn werkstructuur en manier van werken : na elke GP houden we een debriefing en voor elke GP vragen we hem om het circuit in zijn hoofd te rijden. Dat is een essentiële fase, maar het is ook een methode die je niet van vandaag op morgen leert.
  • zijn doelstellingen en prioriteiten vastleggen : Livio moet zich concentreren op zijn einddoel, de rest is van ondergeschikt belang. Het doel is het belangrijkste, dat is de overwinning ! We analyseren ook altijd zijn huidige stand van zaken en bekijken hoe we die op lange termijn kunnen verbeteren.
  • werken op zijn mentale weerbaarheid : we vragen hem om zich te focussen op zichzelf. Hij moet positief blijven en de rijstijl van zijn tegenstanders analyseren teneinde er zelf voordeel uit te halen.
  • zijn manier van doen en hoe hij is : we werken ook aan de manier waarop hij de GP’s aanpakt. Hij moet er staat vanaf de eerste ronde op de baan…

De evolutie van Livio verloopt erg positief, maar we zitten nog in de opbouwfase. Als ik zie hoe hard hij werkt, dan denk ik dat we nog grootse dingen van hem gaan zien in de nabije toekomst. »

 
Xavier Siméon – QMMF/Zelos-Classic21
 “Ik heb nog een eitje te pellen op het Catalaanse circuit”

Veertien dagen na Mugello heeft Xavier Siméon koers gezet naar Barcelona voor de GP van Catalunya. De Zelos/Classic 21-rijder heeft niet alleen goede herinneringen aan het circuit, maar zint op revanche.
“De omloop van Barcelona is me de jongste jaren niet goed gezind geweest. Tijdens de laatste drie GP’s heb ik er niet één keer de eindmeet bereikt. Vorig jaar heeft Cortese me er bijvoorbeeld al in de eerste ronde afgekegeld. Ik heb er dus nog een eitje te pellen.
In Mugello had ik tijdens de eerste dag een uitstekend gevoel. In de kwalificatie had ik een goede tijd neergezet, op zeven tienden van de pole, maar in deze categorie is men zodanig aan elkaar gewaagd dat ik pas op de zevende startrij stond. We hebben een gebrek aan vermogen vastgesteld op het lange rechte stuk: we verloren telkens drie à vier tienden op het eind, vergeleken met de tijden van Corsi, die ook met een Speed Up rijdt. We moeten nog enkele details uitklaren op dat verschil dicht te fietsen. We zijn competitief, maar we moeten beter doen in de kwalificaties. In de Moto2 speelt 80% van de race zich op zaterdag af.”

Vorige zondag heeft Xavier zijn conditie nog wat aangescherpt tijdens de 20 km van Brussel: “Mijn tijd was niet slecht, ik verkeer in heel goede vorm momenteel.”

De race wordt zondag rechtstreeks uitgezonden op La Deux (RTBF) vanaf 12u10.
 

Partners

Back to top button