Snelheid

Benecup in Mettet : thuisvoordeel voor de Belgen

De beste Belgische en Nederlandse rijders strijden komend weekend, 28 en 29 mei, voor punten in de Benecup snelheid op het Jules Tacheny circuit in Mettet. RAC Junior Liège organiseert er ondertussen reeds de 13de editie van de RAC Trophy maar het is de eerste keer dat er niet alleen punten voor het Belgisch Kampioenschap maar ook voor de Benecup te verdienen zijn. In de Benecup Superbike staan de Belgen Vincent Lonbois en Sebastien Legrelle afgetekend aan de leiding op reeds ruime afstand gevolgd door hun Nederlandse uitdagers, Johan Frederiks en Nigel Walraven.

In de supersport klasse is het wel Nederland dat de plak zwaait. Lesley Ten Tusscher won reeds 4 van de 6 Benecup manches. Onze Belgen Kevin Defrenne en Sander Claessen zijn de eerste achtervolgers in de tussenstand. In de Benecup Zijspannen staat het Nederlands zijspanteam, Kees Kentrop – Danny De Haas, momenteel aan de leiding.

Uiteraard is het circuit van Mettet geen onbekende voor onze Belgische deelnemers. Het wordt dus uitkijken of zij dit thuisvoordeel zullen kunnen benutten.

Naast de Benecup en het Belgisch Kampioenschap Supersport, Superbike en zijspannen, zijn er ook nog de races voor de classic bikes. De IPC/EVO klasse wordt alsmaar populairder en zal in Mettet dus druk bezet zijn. Tenslotte vindt ook de 7de editie van de '4 heures de Liège' plaats, een endurance wedstrijd voor oude motoren met de spectaculaire Le Mans start!

De inkomprijs bedraag slechts 15 EUR voor de 2 race dagen!

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/race_event/rac-trophy-1

Tussenstanden BK & Benecup: http://www.fmb-bmb.be/nl/documents/klassement-snelheid

Partners

Back to top button