Snelheid

Siméon, Loi en Baltus in actie dit weekend

Terwijl Xavier Siméon (Moto2) en Livio Loi (Moto3) hun Amerikaanse tournee afsluiten in Austin, debuteert de jonge Barry Baltus in het Spaanse Pré-Moto3-kampioenschap, onder het waakzame oog van de Ajo Academy.

 
Livio Loi heeft meer vertrouwen dan ooit

Op enkele weken tijd is de status van Livio Loi in de Moto3 danig veranderd. Sinds kort wordt hij met argusogen gevolgd door z’n tegenstanders, met name dan door de toprijders, die zich maar al te bewust zijn van de dreiging die van de Limburger uitgaat. In Argentinië ging Livio door op z’n elan van Qatar, maar z’n sterke prestaties in de vrije trainingen ten spijt, had hij tijdens de kwalificatie (10de) beter verdiend. Op de dag van de race zelf, had hij het erop gewaagd om op een opdrogende piste met regenbanden te vertrekken, maar z’n spelletje poker heeft zoals bekend niet het gewenste resultaat opgeleverd: in de laatste ronde werd Livio zelfs nog ingehaald door Oettl, die hem op die manier in extremis z’n enige WK-puntje ontnam. Toch blaakt onze Zelos-rijder nog altijd van het zelfvertrouwen, en dat zie je.

Livio Loi – RW Racing GP/Zelos/Classic21: “Ik kan niet wachten om vrijdag terug te gaan rijden: ik tel de seconden tot de eerste vrije training echt af! Zo gebrand ben ik momenteel om te laten zien wat ik in m’n mars heb. Want toegegeven: voor het ogenblik heb ik nog altijd niet het resultaat behaald dat we voor ogen hadden. Derde keer goede keer, zullen we maar zeggen. Austin is een fantastisch circuit dat me goed ligt en reken maar dat ik deze Amerikaanse manche met het volste vertrouwen aanvat…”
 
Tijd om een hindernis te overwinnen in Austin
 
Tussen het bijzonder moeilijke weekend in Losail en z’n eerste puntjes in Argentinië door heeft Xavier Siméon het nodige vertrouwen opgedaan. Om de Speed Up echt z’n wil te kunnen opleggen, moet er evenwel nog heel wat werk worden verricht, maar zowel de Brusselaar als z’n team zitten op het juiste spoor. Tijdens de trainingen in Termas de Rio Hondo was de Zelos/Classic21-piloot er reeds in geslaagd om het verschil tegenover de snelste rijders kleiner te maken. Vorig seizoen pakte hij de pole én de snelste wedstrijdronde in Austin, met een tijd van 2’09”888.

Xavier Siméon – QMMF – Zelos/Classic21: “Het circuit in Austin ligt me goed. Vorig jaar kon ik er meevechten voor de zege in het eerste deel van de wedstrijd. Bovendien het ik tijdens het voorbije weekend in Argentinië het ware potentieel van m’n machine leren kennen. Ik heb er m’n eerste puntjes gepakt, maar het moge duidelijk zijn dat ik veel meer voor ogen heb. Vier jaar terug was ik dolgelukkig geweest met een top 15, maar mijn doel vandaag is om vooraan mee te vechten. Ik blijf niettemin realistisch: we hebben nog een pak werk voor de boeg, want het is vooralsnog erg moeilijk om goede tijden neer te zetten met de Speed Up. Komende zondag zal ik er hoe dan ook alles aan doen om me met de besten te meten.”

De race is zondag te volgen op la Deux (RTBF), vanaf 19u10.

Persbericht: Zelos
 

Partners

Back to top button