Algemeen

Opgelet: extra controles BMB milieumat !

Op dinsdag 29 maart kwam het BMB milieucollege bijeen om het seizoen 2016 voor te bereiden. Op de meeste BMB wedstrijden zal ook dit jaar een BMB milieu official aanwezig zijn. Hij ziet toe op de controle van de milieu richtlijnen voor zowel de organisator als de rijders. Dit jaar zullen er extra controles voorzien worden niet alleen op het gebruik van de milieumat maar ook de staat (lees: absorptievermogen) van de mat.

Bovendien zal er nagegaan worden of ook onder de stroomgroep een milieumat werd geplaatst zoals bepaald in de BMB en FIM milieurichtlijnen.

Het afspuiten van de machines werd als actiepunt gekozen voor 2016. Voor de off-road organisaties waar geen wasstation is voorzien, dient de organisator duidelijk in zijn bijzonder reglement te vermelden dat het afspuiten van motorfietsen ofwel verboden is ofwel toegestaan maar zonder gebruik van detergenten (bv. zeep). Er wordt een oproep gelanceerd aan de organisatoren om deze informatie tevens uit te hangen bij de inschrijving en in het rennerspark.

Heb je nog geen milieumat of is deze niet meer in goede staat, bestel er dan snel een aan een voordelige prijs van 29 EUR (verzending inbegrepen) via volgende elektronische bestelbon:

– Bestelformulier BMB/Acerbis milieumat

Foto:http://beenduro.com/

Partners

Back to top button