Motorcross

Openingswedstrijd challenger trophy in Lommel

Volgend weekend krijgen de BMB-motorcrossers een pittige opdracht voor de wielen geschoven want dan organiseert MC Mikkola de traditionele voorjaarsklassieker op de Heeserbergen van Lommel. Meteen de derde proef voor het BK voor alle categorieën en de openingsproef voor de challengertrofee voor de inters MX1 en MX2. Men gaat dus op zoek naar een opvolger voor Mark Boot (MX2) en Marvin Vandaele (MX1) en opnieuw is er een knappe prijzenpot voor dit kampioenschap.

In Lommel schotelt Mikkola de rijders trouwens een dubbel programma voor want op zaterdag kan men reeds deelnemen aan de vrije trainingen. Om de veiligheid te garanderen wordt er in categorieën getraind en zijn er seingevers op de omloop aanwezig. Vanaf 14.00 uur kan men dus de omloop verkennen tot 17.00 uur.

Op zondag starten de officiële trainingen met nog maar eens een nieuwigheid. Iedereen krijgt immers een vijftal minuten vrije training vooraleer de chronotraining van start gaat en dat geldt voor iedere categorie. Het rennerspark opent de deuren om 12.30 uur op zaterdag.

Nevenreeksen

Alle categorieën rijden voor de BK-punten op het zandcircuit en de rijders zijn toe aan hun derde proef na Moerbeke en Wuustwezel. Zoals steeds zijn er een pak buitenlandse rijders zich komen aanmelden bij de jeugdreeksen en komen er een aantal piloten de GP voorbereiden tijdens deze klassieker.

MX2

Voor de organisatie wordt het in Lommel uitkijken naar de thuisrijdende titelverdediger Mark Boot maar die zal het zeker niet gemakkelijk krijgen met de BK-leider Cedric Grobben, de Nederlanders Roy Van Heugten, Max Engelen, Cyriel Genot of de Spanjaard Iker Larranaga. Ook een pak Zweedse en Finse rijders zijn van de partij waarbij vooral de namen van Andreas Svensson en Sami Naukkarinen in het oog springen. Ook Kevin Wouts is knap op dreef in 2016 en stuurde zijn RENT-KTM al regelmatig naar het podium.

MX1

Uiteraard start Yentel Martens in zijn eigen tuin als torenhoog favoriet maar ook Andy Truyts heeft werk gemaakt van zijn come-back. Kristof Salaets of de thuisrijdende Stefan Hage kunnen zich hopelijk ook mengen in de strijd om de zege. Vanuit Zweden komt Rasmus Sjoberg naar Lommel afgezakt met een pak rijders in zijn kielzog die de WK-proef later op het seizoen komen voorbereiden. Ook Nick Triest probeert wellicht opnieuw competitieritme op te doen na zijn gedwarsboomd voorseizoen. Met Jeffrey Dewulf krijgt Yentel Martens nog een zware concurrent in zijn buurt terwijl ook Roy Sillien, Kevin Van Geldorp en Joni Coemans (knap EK-debuut) hun opmars willen verderzetten op de Heeserbergen.

Redenen zat dus om een dagje te komen genieten op het WK-circuit van Lommel op 10 april. De presentatie is in handen van Frank Janssen en Leon Van Gestel terwijl het Alert-team voor de veiligheid instaat.

Timing en praktische info: klik hier

 

 

Partners

Back to top button