Snelheid

Livio Loi zorgt voor de tweede Belgische GP zege

De jonge Limburger, Livio Loi, die aan zijn derde seizoen in de Moto3 klasse bezig is, zorgde afgelopen weekend voor een stunt op het mythische circuit van Indianapolis in de Verenigde Staten. Livio is de eerste Belgische rijder die een zege weet te behalen in de lichtste MotoGP klasse. Hij won met 38.860 sec voorsprong op John McPhee. Phillip Oettl eindigde als derde op 57.781 seconden. WK leider Danny Kent kon slechts als 21ste finishen. Het werd een race die bepaald werd door de regenachtige weersomstandigheden.

Het RW Racing GP team van Livio Loi nam van bij de start van de race samen met nog 3 andere rijders de belangrijke beslissing om op slicks banden te rijden terwijl alle overige teams voor regenbanden kozen. Loi was echter de enige rijder die deze beslissing op tijd nam en dus mocht vertrekken vanop de startgrid terwijl de overige 3 rijders vanuit de pits moesten starten.

Dit bleek de juiste beslissing te zijn want nadat de startlichten doofden, droogde het circuit snel op. Op het einde van de eerste ronde haasten alle andere rijders zich dan ook naar de pits om banden te wisselen. In de vierde ronde slaagde Livio erin om de leiding te nemen en hij reed zonder omkijken verder. McPhee en Oett schoven ook snel naar voren maar nog steeds op een ronde van Loi.

Op een paar ronden van het einde kwam de regen terug maar onvoldoende om het verschil te maken. Zo kon Livio Loi met grote voorsprong zijn allereerste Moto3 zege behalen. Vorig seizoen moest Livio deze Amerikaanse GP nog links laten liggen door het opzeggen van zijn contract door het Marc VDS team. Dit maakt dat deze zege nog zoeter smaakt.

Livio rukt zo op naar de veertiende plaats in de WK tussenstand.

In de Moto2 klasse kon Xavier Siméon een mooie 8ste plaats behalen. Hij staat nu zesde in de WK tussenstand.

Er zijn nog 8 GP's te gaan. Dit weekend staat de Tsjechische GP op het circuit van Brno op het programma.

Uitslagen en WK tussenstand : http://www.motogp.com/en/Results+Statistics

Partners

Back to top button