Snelheid

40ste editie van de Snelheidsprijs van de Noordzee

Komend weekend is de “Koningin der badsteden” terug omgetoverd tot bruisende motorstad. In Oostende vindt de 40ste en misschien laatste editie van de Snelheidsprijs van de Noordzee plaats. Op zaterdag 20 juni vinden de trainingen plaats vanaf 10.30 uur. Op zondag 21 juni staan er maar liefst 16 wedstrijden op het programma waardoor de 1ste start reeds wordt gegeven om 8.00 uur. De International Road Racing Championship is terug van de partij met maar liefst 10 verschillende nationaliteiten.

De volgende klassen rijden te Oostende: IRRC-Superbike, IRRC-Supersport, BeNeCup Superbike, BeNeCup Supersport, Belgian Twin Trophy & Monobike, Classic 500 & Classic NK en Classic Zijspannen. Vele klassen zijn al helemaal vol geboekt!

De wedstrijden in Oostende zijn traditioneel erg populair. Vorig jaar omzoomden ongeveer 10.000 toeschouwers het circuit. Het is samen met Chimay het enige overgebleven stratencircuit in ons land en is nog één van de weinige op het Europese vasteland. Een ticket voor de zaterdag kost 12 EUR, een zondag of weekendticket 25 EUR. De toegang voor kinderen tot 15 jaar is gratis.

Het volledig uurschema en deelnemerslijsten kan je terugvinden op www.ostendmotorsport.be/motorraces

Partners

Back to top button