Algemeen

Autoworld wordt Motorworld… of toch voor eventjes

Tijdens de paasvakantie wordt Autoworld omgetoverd in MOTORWORLD! In deze periode staat namelijk een tentoonstelling op het programma die volledig gewijd is aan de koning van de weg. Meer dan 100 van de mooiste en legendarische motorfietsen komen voor deze unieke retrospectieve naar Autoworld.

De tentoonstelling zal onder meer aandacht besteden aan de Belgische merken zoals Minerva, FN, Gillet en Saroléa dat in 2015 een comeback maakt, 55 jaar nadat het laatste model, de Saroléa Atlantic Major in 1960 van de band rolde.

Van 5 tot 19 april: expositie ‘Motor Legends’

Tijdens de overzichtstentoonstelling worden naast de Belgische geschiedenis ook de grote motorlanden in de spotlight geplaatst: Engeland (met BSA, Triumph, Norton, Ariel…), Japan (met merken als Honda met onder andere een CB750 MK0, Kawasaki, Suzuki, Yamaha…), Duitsland (met BMW, waaronder een R90S) en Italië (met Ducati, waaronder de 916 Senna). De verschillende types zullen op de tentoonstelling vertegenwoordigd zijn: de crossmotorfietsen, de rallyraid-motorfietsen, de supersport- en andere wegracemotoren. Er zal ook heel wat plaats worden vrijgemaakt voor de 'Café Racers', de cultmotorfietsen die in de jaren '60 het straatbeeld in Engeland kleurden en die nu aan een comeback bezig zijn. De tentoongestelde moto’s, worden ter beschikking gesteld door clubs, privé-eigenaars en officiële verdelers.

Zondag 5 april om 11 u: officiële voorstelling van de nieuwe Saroléa

Om de tentoonstelling Motor Legends feestelijk te openen, zal Saroléa op zondag 5 april om 11u zijn nieuwe moto officieel voorstellen: de Saroléa SP7 2015 SP7 Isle of Man TT Zero contender. Deze motor van 2015 werd ontworpen met optimale aerodynamica. Opgelet: deze moto zal uitsluitend tentoongesteld worden op 5 en 6 april.

www.autoworld.be
 

Partners

Back to top button