Snelheid

Tweede Verklaring dodelijke ongevallen Chimay

Naar aanleiding van de dodelijke ongevallen tijdens de Open Trophy in Chimay op 26 en 27 juli 2014, heeft de Raad van Bestuur van de Belgische Motorrijdersbond tijdens haar vergadering van 26 augustus ll. beslist een studiegroep ‘stratencircuits’ op te richten bestaande uit de coördinator, Dhr. Richard Hubin, de 6 leden van de BMB werkgroep snelheid en Dhr. Claude Danis als afgevaardigde-expert van de Raad van Bestuur. Dhr. Claude Danis was jarenlang safety officer van de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme)) en in die hoedanigheid bevoegd voor de inspectie en homologatie van alle snelheidscircuits die werden gebruikt voor de wedstrijden van het Wereldkampioenschap.

Er zullen plaatsbezoeken worden georganiseerd op de circuits van Chimay en Oostende met in eerste instantie als doel  eventuele permanente oplossingen te bestuderen. In een tweede fase zullen alle mogelijkheden onderzocht worden om de passieve veiligheid tijdens deze wedstrijden te verbeteren.

Een gedetailleerd verslag zal worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur die in functie hiervan een beslissing zal nemen betreffende de toekomst van de stratencircuits in België voor snelheidsraces met moderne motorfietsen.

Partners

Back to top button