Motorcross

Komend weekend debuut Jago Geerts in de MXGP van Patagonia

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart start in Argentinië het nieuwe seizoen van het wereldkampioenschap motorcross met de GP van Patagonia in Villa La Angostura. Jago Geerts  zal er zijn debuut maken in de koninginnenklasse MXGP.

Brent van Doninck is ook dit jaar onze andere landgenoot in de MXGP klasse. Hij komt uit voor het team van Jacky Martens ( JM Honda Racing) terwijl Jago voor het Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team, onder leiding van Hans Corvers, zal rijden.

In de MX2 klasse kijken we uit naar de prestaties van Sacha en zijn tweelingbroer Lucas Coenen. Liam Everts hersteld van een gebroken duim en zal er weer bij zijn tijdens de tweede GP in Spanje.

Net als vorig jaar zijn er ook punten te verdienen in de kwalificatieheats op zaterdag. De winnaar krijgt tien punten, de tweede plek is goed voor negen punten en loopt zo af naar de tiende plek die goed is voor één punt.

In de MXGP verdedigt Jorge Prado (Gas Gas) zijn wereldtitel terwijl Andrea Adamo (KTM) hetzelfde zal trachten te doen in de MX2. 

Klik hier voor de volledige deelnemerslijsten en de timing.

Klik hier voor het interview met Jago en Liam in Lommel van TV Limburg. Ook Jarne Bervoets, die zijn debuut maakt in het EMX125 op 7 april in Sardinië, was van de partij.

Foto: Infront Moto Racing

Partners

Back to top button