Supermoto

Elektrische motorfietsen maken hun entree in Belgisch kampioenschap Supermoto

Volgend weekend, op 9 en 10 maart, opent RUMESM het Belgisch kampioenschap supermoto op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Nog niet ingeschreven? Je  kan nog tot dinsdagavond je voorinschrijving in orde maken (klik hier). Opgelet, om vooraf te kunnen inschrijven moet je wel eerst je vergunning supermoto 2024 (jaar of 1 manifestatie) hebben ontvangen (of bevestiging via mail).

In 2024 zullen de elektrische motorfietsen (EPV) hun entree maken in het Belgisch kampioenschap Supermoto. Vorig weekend werd tijdens een stage van Fiostarschool in Mettet testsessies gedaan met de elektrische motorfiets van het merk Stark Varg die samen reed met de gewone verbrandingsmotoren. Ook werd de ondervoorzitter van de BMB sportcommissie, Christian Dejasse, samen met technisch afgevaardigde, Patrick Roels, uitgenodigd door Stark Varg in hun fabriek in Barcelona om kennis te nemen van alle technische details van hun machines.

Op basis van de besluiten van de testsessies, heeft de werkgroep supermoto een aanpassing aan het sportreglement 2024 gedaan waarbij elektrische motorfietsen (EPV) worden toegelaten deel te nemen in de klassen S1, S2 of Seniors. Er werd ook een bijlage aan het technisch reglement supermoto (en motorcross) gepubliceerd specifiek voor elektrische motorfietsen (EPV).

Enkel de elektrische motorfietsen met een maximaal vermogen van 60 PK / 45KW worden tot de supermoto wedstrijden in België (niet in Nederland!) toegelaten.

Een aantal rijders hebben ons laten weten met een elektrische motorfiets te zullen deelnemen al weten we niet zeker of dit in Mettet al het geval zal zijn. Het zal in ieder geval interessant zijn om te volgen! Zullen deze machines even competitief of zelfs competitiever zijn dan verbrandingsmotoren en zal dit de start van de transitie naar de E-competitie betekenen? Kom het ontdekken op de supermoto wedstrijden 2024!

Raadpleeg hierna:

Foto: Insane-parts.com

Partners

Back to top button