Motorcross

Team Belgium 5de op de MXoN: de toekomst is verzekerd!

De 2023 Motocross of Nations werd een adembenemend spektakel, met de grootste opkomst ooit in één weekend. Honderdduizenden fans verzamelden op het historische circuit van Ernée. De sfeer was ronduit geweldig met toeschouwers van over de ganse wereld om hun nationaal team aan te moedigen.

Na vijf jaar zonder de Peter Chamberlain Trophy te hebben gewonnen, stond het Franse team van Romain Febvre, Tom Vialle en Maxime Renaux zondag op de hoogste trede van het podium en dit voor eigen publiek.

De dag ervoor had het trio al naam gemaakt door de eerste plaats in het algemeen klassement te veroveren, met Tom Vialle als winnaar in MX2 en Maxime Renaux in Open, terwijl Romain Febvre vijfde werd in de MXGP kon teammanager Gautier Paulin niet gelukkiger zijn. Hij won deze wedstrijd in 2018 in Redbud, USA, samen met Dylan Ferrandis en Jordi Tixier.

Naast de winnaars stond Team Australië met Jett Lawrence, Hunter Lawrence en Dean Ferris, terwijl Team Italië met Alberto Forato, Andrea Adamo en Andrea Bonacorsi het podium vervolledigde.

Team Belgium

Jago Geerts (MXGP), Liam Everts (Open) en Lucas Coenen (MX2) wisselden sterke prestaties af met een paar ‘pech’ momenten. In de eerste reeks eindigt Jago 9de en Lucas 19de. In de tweede reeks wordt Liam erg knap derde terwijl Lucas Coenen na een valpartij in de openingsfase nog als 19e over de finish komt. In de laatste race finisht Liam 10de en pakt Jago de 14de plek. België wordt zo 5de in het landenklassement na Duitsland, Italië, Australië en winnaar Frankrijk.

Dit is toch wel een schitterende prestaties voor het jongste team in het eindklassement en dat belooft dus voor de toekomst. Proficiat aan onze 3 rijders en het ganse team!

Ricky Carmichael Award

Lucas Coenen won in Ernée de Ricky Carmichael Award. Deze Award is bestemd voor de best geklasseerde jongere tijdens de Motocross of Nations

Foto’s: MXGP.com ; Team Belgium vzw