Motorcross

Sidecar en quadscross of European Nations in Cingoli: pech voor de Belgen

In het Italiaanse Cingoli was ons nationaal zijspan en quads team actief in de Sidecar- en quadscross of European Nations. Bij de zijspannen werd ons land vertegenwoordigd door kersvers wereldkampioen Marvin Vanluchene met voor de gelegenheid de Nederlander Robbie Bax als bakkenist samen met Davy Sanders/Luc Rostingt en de vader en zoon combinatie Peter Steegmans/Jarno Steegmans.

Bij de quads bestond het Belgisch nationaal team uit Birger Vanpoucke, Dirk Schelfhout en Kjell Op de Beeck. Beide teams werden gemanaged door Wim Verbrugghe.

Zijspannen

Na de kwalificaties op zaterdag stond ons land tweede na het supersterke Nederland. In de eerste reeks op zondag kwam Vanluchene  ten val waarbij co-piloot Robbie Bax zijn knie bezeerde waardoor ons land zijn kansen niet meer ten volle kon verdedigen ondanks de knappe 7de plaats van Peter en Jarno Steegmans. Geen Marvin Vanluchene meer aan de start van reeks twee waar Davy Sanders/Luc Rostingt wel mooi 5de eindigde.

In de laatste reeks werden Steegmans-Steegmans nog negende.  Sanders-Rostingt, kampend met een weerbarstige achterrem werden dertiende. Team Nederland maakte zijn favorietenrol waar en won de Zijspancross der Naties voor Engeland en Frankrijk. België moest zich tevreden stellen met een 7de plaats op 12 deelnemende landen ondanks het wegvallen van onze wereldkampioen.

Quads

Een erg sterk deelnemersveld met 15 deelnemende naties. De winst was hier voor het erg sterke Amerikaans team voor Italië en Argentinië. Het Belgisch team eindigde 8ste.

Foto’s: Rik Claeys

Partners

Back to top button