Motorcross

MXGP of Flanders: Jago Geerts wint alle reeksen en staat nu nog op 13 punten van Andrea Adamo

De organisator, GP Flanders, verzette letterlijk bergen werk om de circuit lay-out in Lommel volledig aan te passen wat niet enkel bij de talrijke toeschouwers maar ook bij de rijders erg in de smaak viel. Jago Geerts voelde er zich duidelijk in zijn sas want hij duldde afgelopen weekend, voor eigen publiek, geen tegenstand en won beide reeksen door van kop tot finish aan de leiding te rijden. Een indrukwekkende Lucas Coenen legde beslag op de tweede plaats. De podiumplaatsen 1 en 2 voor de Belgen dus!

Simon Laengenfelder werd derde in de eindstand. Liam Everts viel helaas net naast het podium met een vijfde in de eerste en een vierde plaats in de tweede reeks.

Het is de derde opeenvolgende zege voor Geerts in Lommel. Hij wint zo ook zijn 22ste Grand Prix en loopt flink wat punten in op Andrea Adamo, het verschil bedraagt nu nog maar 13 punten.

MXGP

In de MXGP behaalde de Fransman Romain Febvre zijn vierde GP winst op rij en hij verkleint zo zijn achterstand op Jorge Prado die in Lommel twee werd met een derde en een eerste plaats in de reeksen. Beste Belg, Jeremy Van Horebeek, behaalde een erg knappe zevende plaats in de GP eindstand.

Geniet mee van de talrijke foto’s van Kabouter Trek:

Partners

Back to top button