Motorcross

Vlaams Minister van sport, Ben Weyts, op bezoek in Lommel

De dertiende wedstrijd van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2023 op het mythische zandcircuit van Lommel verwelkomde zondag de Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, Ben Weyts.

De minister ontmoette verschillende mensen uit de MXGP paddock waaronder Infront Moto Racing COO Daniele Rizzi, BMB voorzitter Jos Driessen en Secretaris-Generaal van Motorsport Vlaanderen, Patrik Rietjens. De minister sprak met de eigenaar van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team, Hans Corvers. Even later in de Yamaha VIP Hospitality had hij een gemoedelijk gesprek met Jago Geerts.

Het bezoek ging verder naar de KTM-faciliteiten waar een andere Belgische motorcrosslegende en KTM Motocross Sports Director Joel Smets de minister begroette en beiden een praatje maakten terwijl ze hem rondleidden in de team structuur. Weyts kreeg van KTM het raceshirt van het jonge Belgische talent Sacha Coenen overhandigd voordat hij de MX2-race 2 vanuit de pitbox volgde.

Later op de dag maakte de Minister ook van de gelegenheid gebruik om in Lommel aanwezig te zijn om de podiumceremonies van de MX2 en MXGP bij te wonen en de rijders hun trofeeën te overhandigen. Dit bezoek bevestigt het belang van motorcross voor Vlaanderen en toont ook de levens belangrijke politieke steun van de Monster Energy MXGP of Flanders.

Tekst en foto’s: Infront Moto Racing – mxgp.com

Partners

Back to top button