Motorcross

Meer dan 10 redenen waarom je echt naar de MXGP in Lommel moet

Op 22 en 23 juli staan de beste motorcrossers ter wereld aan de start voor de MXGP of Flanders. Dit jaar hebben jullie extra veel redenen om deze wedstrijd te bezoeken, die sommen we op in een lijstje. Tickets kan je bestellen via:  https://mxgpflanders.com/tickets

 1. De Coenen brothers: Plots heeft België weer talentrijke motorcrossers en de tweelingbroertjes Lucas en Sacha Coenen zijn er daar twee van. Lucas won in Indonesië zijn eerste Grote Prijs en Sacha wordt steeds beter op zijn Red Bull KTM Factory machine.
 2. Jago Geerts: Ondanks dat hij enkele wedstrijden moest missen door een blessure is “The Jag” nog steeds in running voor de wereldtitel in de MX2. Hij zal in Lommel weer in topvorm verkeren en dan is Jago nagenoeg onklopbaar.
 3. Liam Everts: Van Belgische talenten gesproken …… Liam Everts staat tegenwoordig elk weekend op het podium en won recent zijn eerste Grand Prix. De opvolging van opa Harry en papa Stefan is een certitude met deze hardrijder.
 4. Het circuit: Op de MXGP-kalender is Lommel sowieso de zwaarste van allemaal. Na enkele reeksen ligt de omloop er “brutaal” bij en moeten de rijders diep in hun reserves tasten om te scoren. Nergens anders ter wereld ga je zo “diep” als in het zand van Lommel.
 5. De lay-out: Voor de wedstrijd in juli wordt het circuit totaal omgevormd. Er is een nieuwe plaats voor de start met betere zichtbaarheid voor het publiek, volledig nieuwe lussen en bijgevolg dus ongemeen zwaar!
 6. De Pré sale tickets: Koop je kaartjes vooraf dan krijg je meteen een fikse korting ten opzichte van de prijs aan de kassa.
 7. De Liamski-fanzone: Vorig jaar was er tijdens de GP of Flanders voor het eerst een Liamski-fanzone. Dat was een groot succes en dus zal die er ook dit jaar weer zijn. De fans van Liam Everts verzamelen allemaal op deze locatie om daar te supporteren voor de jongste telg van de Everts-dynastie.
 8. De Nederlanders in de MXGP: In de MXGP-reeks zitten een paar echte Nederlandse hardrijders. Wat dacht je van Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen die beiden in de top tien staan van het wereldkampioenschap.
 9. Kay de Wolf: De Nestaan Husqvarna Factory MX2-rijder is momenteel in strijd voor de wereldtitel. Hij staat derde in de tussenstand en kan flink uit de voeten in het zand van Lommel. Dat wordt smullen voor onze noorderburen.
 10. EMX Open en EMX125: Naast de twee reguliere reeksen MXGP en MX2 staan ook de rijders van de categorieën EMX Open en EMX125 aan het starthek. Ook daar mag je een flinke meute jonge wolven verwachten zoals Ian Ampoorter, Douwe Vanmechgelen, Gyan Doensen en Nicolas Vennekens..

En we kunnen natuurlijk nog heel wat bijkomende redenen bedenken:

 • Onze Belgen in de MXGP: Jeremy Van Horebeek is even terug in de MXGP als vervanger van Standing Construct Honda MXGP rijder Pauls Jonass en liet in de laatste GP races al zien dat hij nog mee kan draaien in de top 10. In Lommel komen Nolan Cordens en Thomas Vermijl ook eens proeven van de MXGP.
 • Onze Belgen in EMX125 – EMXOpen: Momenteel hebben liefst 20 Belgen zich in geschreven in de EMX125 of EMXOpen klasse. Op zaterdag zullen ze alle steun van het thuis publiek kunnen gebruiken om zich trachten te kwalificeren voor de wedstrijden. Er zijn in totaal zoveel rijders aangemeld dat de kwalificaties in 2 groepen worden gereden.
 • Nieuwe camping : een nieuwe locatie met meer mogelijkheden met koffiebar, gezellige eethoek, maar ook een nieuwe – uitgebreide – feestzone met live muziek en DJ Vaneigens!!  Er worden shuttles voorzien die je heel snel naar het circuit brengen. De camping opent op vrijdag 21 juli 2023 om 9 uur, en je kunt je inschrijven tot middernacht.
 • Enz

Tekst: Danny Hermans – mxmag.be
Foto’s: GP Flanders –
MXGP.com

Nieuwe track lay-out MXGP 2023

Partners

Back to top button