Motorcross

Zilver voor Jarne Bervoets in WK motorcross Junior 85cc

Jarne Bervoets wist afgelopen weekend in Boekarest de tweede plaats te behalen in de eindstand van het Wereldkampioenschap Motorcross junior 85cc. In de 65cc eindigde Torre Van Mechgelen 12de en broer Douwe die uitkwam in de 125cc klasse werd 27ste. Ons land eindigde 8ste in het landenklassement.

Op vrijdag was er een leuke rijders- en landenpresentatie in Boekarest (shopping center). 38 landen tekenden present met in totaal 250 rijders. De broers Van Mechgelen waren nog niet aanwezig omdat hun vlucht was gecancelled en ze hierdoor via een andere vlucht (via een andere luchthaven) met  veel vertraging slechts om 3u ’s nachts aaankwamen. Geen ideale omstandigheden voor hen!

Kwalificaties

Op zaterdag verliep de free practice goed op een mooi en goed geprepareerd circuit. In de qualifying practice 125cc kwam Douwe 2 keer ten val en eindigde 21ste. Hij won wel de last chance race en reed van start tot de finish aan de leiding. Jarne (85cc) kwalificeerde als 4de in zijn groep, Torre (65cc) werd 11de ondanks een val in de 1ste ronde.

Alle 3 Belgen waren dus gekwalificeerd.

Eerste reeks

65cc: Torre neemt een redelijke start (10de) maar rijdt zich dan vast in de modder en zakt naar de 17de plek maar komt nog terug naar plaats 13.

85cc: Jarne neemt niet zo’n goede start maar klimt elke ronde op en komt bij Italiaan Pini die op 4 rijdt. Wanneer Pini een fout maakt kan Jarne hem niet meer ontwijken en finisht 6de.

125cc: Vanop een slechte startpositie werkt Douwe zich door het pak naar voor. Door een kleine hapering verliest hij enkele plekken. Op het einde blijft hij gaan en komt 22 binnen.

Tweede reeks

65cc: Torre start in de top 10 maar valt na een kleine aanrijding terug naar plaats 17. Hij klimt terug op tot plaats 9.

85cc: superstart van Ernecker voor Jarne. Jarne neemt echter snel de koppositie over en staat die niet meer af. 1ste plek in 2de reeks en 2 in totaal.

125cc: redelijke start van Douwe die opklimt tot 18 maar dan valt. Van de 32ste plaats keert hij nog terug naar plaats 22.

Proficiat aan onze 3 jonge opkomende talenten !

Verslag en foto’s: Robert Gielis, BMB afgevaardigde