Enduro

Belgisch kampioenschap Enduro: Antoine Magain wint voor Jonathan Rossé en Dietger Damiaens in Vouziers

Het Belgische enduro seizoen voor alle categorieën is eindelijk van start gegaan in de de Franse Ardennen. Door de afgelasting van de wedstrijd in Mettet enkele weken geleden, hadden tot nu toe alleen de Inters-rijders de kans gehad om deel te nemen aan een Nederlandse wedstrijd in Enter begin maart.

Op zondag 30 april hadden de Belgische rijders afspraak in Frankrijk, in Vouziers, waar ze het moesten opnemen tegen rijders uit de Hauts-de-France competitie en het Zwitsers kampioenschap.

Op een parcours dat lastig was geworden door de vele regenbuien van de afgelopen weken, won Antoine Magain zonder veel problemen het scratchklassement van de wedstrijd. De officiële Sherco-rijder, die volgend weekend deelneemt aan de tweede ronde van het EnduroGP-seizoen in Spanje, versloeg Jonathan Rossé uit Zwitserland en onze andere landgenoot Dietger Damiaens. Tim Louis pakte een mooie 4e plaats.

“De speciale etappes waren echt goed, ik had de hele dag plezier ondanks een lastige eerste ronde, maar daarna werd ik sterker. Ik ben niet gevallen en deze wedstrijd was een zeer goede training voor het wereldkampioenschap in Spanje dit weekend”, aldus Magain die zijn positie als leider in het voorlopige klassement versterkt.

Henson Lievens en Dante Nijs vervolledigen de Belgische top-5 in Vouziers.

De volgende manche van het Belgisch kampioenschap vindt ook plaats in Frankrijk op 21 mei in Rocroi. De inschrijving wordt gesloten op 17 mei! Klik hier voor de race info en het inschrijfformulier.

Tekst en foto: mxmag.be

Klik hier voor de resultaten van de BMB categorieën en de Belgische rijders.

Partners

Back to top button