Enduro

Dietger Damiaens derde in EK Enduro in Italië

Afgelopen weekend werd het Europees kampioenschap enduro geopend met een wedstrijd in het Italiaanse Fabriano. Dietger Damiaens werd er derde in zijn klasse (E3) en 11de algemeen. Damiaens kreeg af te rekenen met valpartijen op zaterdag en veel regen op zondag.

Dietger Damiaens: Zaterdag begon al niet zo goed met dadelijk 2 valpartijen in de 1ste enduro test waarin ik het de hele dag moeilijk had. Op de crosstest kon ik gelukkig elke ronde weer wat goed maken door constante goede tijden te zetten. Spijtig genoeg kwam ik op de laatste special in de extreme test 2 keer ten val waarbij ik veel tijd verloor. Hierdoor viel ik 3 plaatsen terug in de algemene stand. Een dag met gewoonweg te veel fouten.

Zondag was het een hele andere wedstrijd. Het was zaterdag avond beginnen regenen en het is niet meer gestopt met regenen. Daardoor hebben ze de cross test er uit gehaald. Voelde me beter op de moeilijke enduro special en het rijden ging vrij goed. Spijtig van de 2de ronde waar ik 2x domweg ten val kom in de enduro en extreme test. Maar eindigde het weekend met een sterke laatste ronde door 2x een top 10 tijd algemeen te zetten.

Nu terug aan het werk om mij beter voor te bereiden op de 2de ronde in Portugal binnen een maand.

Partners

Back to top button