Enduro

Enduro en BEX vergunningsaanvragen 2023 geopend

De vergunningsaanvragen 2023 in de discplines enduro en Belgian Endurance-cross (BEX) werden in de My FMB-BMB toepassing(link is external) geactiveerd. Rijders die deelnemen aan de Enduropale du Touquet van 3 tot 5 februari kunnen dit zoals voorheen met de BMB Europe Open vergunning (enduro of Motorcross). Een bijkomende FIM vergunning is enkel nodig om punten te kunnen scoren voor de nieuwe FIM Sand Races World Cup maar niet voor de gewone deelname aan het dagklassement.

De belangrijkste wijziging in het enduro reglement 2023 betreft de categorie Nationalen waar de leeftijdslimiet werd geschrapt en de klasse ook wordt opengesteld aan rijders van de categorieën Randonndeurs, Gentlemen, Experten, Beloften en Juniors ouder dan 24 jaar.

We herinneren eraan dat rijders van de klassen Inter, Nationalen of Junior die naar een ‘lagere’ klasse willen overgaan, hiervoor een schriftelijke aanvraag moeten indienen waarbij de werkgroep enduro elke aanvraag zal beoordelen. Dit kan via het contactformulier.

Ondanks de stijgende prijzen door de inflatie, werd noch de kost van de BMB vergunningen noch het inschrijfgeld verhoogd.

Geef een reactie

Partners

Back to top button