Enduro

Erik Willems en Dietger Damiaens samen met alle Europese kampioenen enduro gehuldigd in het Europees Parlement

Een unieke belevenis voor de winnaars van het Europees kampioenschap enduro 2022! Alle kampioenen werden vandaag, 7 december, door de FIM Europe enduro promotor, Tony Mori, uitgenodigd in het Europees parlement in Brussel om er hun FIM Europe ‘gouden’ plaat in ontvangst te nemen. Gisteren kregen ze al een diner aangeboden in een restaurant op de Grote Markt van Brussel.

Ons land was goed vertegenwoordigd op deze plechtigheid met 2 rijders die een titel van Europees kampioen enduro behaalden. Dietger Damiaens uit het Limburgse Kortessem werd Europees kampioen in de E3 klasse en Erik Willems uit Braine-le-Château werd zowel Europees kampioen enduro E2 als winnaar van het overall klassement. Twee titels én de hoogste kampioenschapstitel voor Erik!

Dikke proficiat aan onze 2 Belgische piloten!

De BMB was tijdens de plechtigheid vertegenwoordigd door sportvoorzitter, Christian Dejasse en Secretaris-Generaal, Stijn Rentmeesters. Namens de FMWB, Erik Willems en Dietger Damiaens hebben een topsport statuut via onze Waalse federatie, waren secretaris-generaal Herve Cornillie en sport-technisch directeur Thierry Klutz present.

Geef een reactie

Partners

Back to top button