Supermoto

Vergunningsaanvragen supermoto beschikbaar maar lees eerst aandachtig wat er wijzigt in 2023!

Vanaf nu kan je ook je vergunningsaanvraag supermoto 2023 in orde brengen maar omdat er heel wat wijzigingen zijn vragen we alle rijders om eerst aandachtig de info seizoen 2023 te willen lezen. Bijna alle categorieën zijn van naam veranderd en er kwamen  ook een aantal nieuwe categorieën/klassen bij.

De S1 wordt de koninginnenklasse en bevat de rijders die voorheen bij de Prestiges en Euro-Nationalen actief waren. Nieuw is de Superpole na de trainingen voor de eerste 4 rijders van de chrono’s (1 opwarmronde en 1 chrono ronde).

De S2 zal de klasse zijn met het meest aantal deelnemers want ze groepeert de rijders die voorheen bij de debutanten en nationalen reden. Voor deze klasse zullen de rijders in verschillende trainingsgroepen worden ingedeeld en op basis van de chrono tijden worden de startgrids voor de wedstrijden, S2 OpenS2 challenger AS2 Challenger B opgemaakt. Zo zal elke rijder kunnen racen met de rijders van zijn of haar niveau. 

De S3 is een nieuwe categorie met een aparte klasse S3 125cc en een klasse S3 250cc. Ook rijders met een machine type ‘original’ of elektrisch kunnen in een van deze klassen deelnemen.

De S4 is de categorie voor onze jongsten met een aparte klasse S4 65cc en S4 85cc.

De seniors categorie zal worden behouden maar voor rijders vanaf 40 jaar (i.p.v. 35).

Een andere nieuwe categorie is de Vintage voor motorfietsen gebouwd tot 2004 (alle cilinderinhouden) en met een minimale leeftijd van 40 jaar.

Ook de Quads worden op het programma behouden indien er voldoende licentiehouders/inschrijvingen zullen zijn.

Een andere belangrijke nieuwigheid voor het seizoen 2023 zijn de titels van Rookie S1 en Rookie S2.

Lees er alles voor in de info seizoen supermoto 2023.

Geef een reactie

Partners

Back to top button