Enduro

FIM lanceert nieuwe Sand Races World Cup

De FIM lanceert vanaf 2023, in samenwerking met de Franse (FFM), Argentijnse (CAMOD) en Portugese (FMP) motorbonden, de organisatoren van Enduropale du Touquet, Enduro del Verano en Monte Gordo Beach Algarve, de FIM Sand Races World Cup. De FIM Cross-Country Commissie (CTT) wordt bevoegd voor deze nieuwe discpline.

De FIM Sand Racing World Cup is een volledig nieuw off-road kampioenschap dat zal plaatsvinden op fantastische stranden of gesloten zandcircuits. Het belangrijkste kenmerk van elk circuit is dat het voor negentig procent uit zand moet bestaan. Deze wedstrijd verwelkomt diverse types van enduro en off-road motoren, quads, vintage machines en in de toekomst ook SSV’s.

In 2023, het eerste seizoen, zal de kalender uit drie prestigieuze wedstrijden bestaan, waarbij de legendarische Enduropale du Touquet, Frankrijk, van 03 tot 05 februari de eer heeft de nieuwe serie te openen. Dit evenement is de grootste en oudste strandrace in Europa.

De tweede wedstrijd is al even legendarisch, namelijk de Enduro del Verano in Argentinië, van 24 tot 26 februari. Deze race wordt beschouwd als de belangrijkste in Latijns-Amerika. Met de Enduropale du Touquet met meer dan 2200 deelnemers en Enduro del Verano tot 1100, zijn deze twee wedstrijden ook de populairste strandraces ter wereld.

Het eerste seizoen wordt in december afgesloten in Monte Gordo Algarve in Portugal, een van de mooiste en langste stranden van de regio. Meer informatie over de datum van dit evenement wordt binnenkort bekendgemaakt.

Jean-François Wulvérick, directeur van de FIM Cross-Country Commissie: “De lancering van de FIM Sand Races World Cup markeert de start van een nieuwe competitie. We kijken ernaar uit om samen met alle belanghebbenden de competitie op zand, die erg populair is bij rijders, teams, fabrikanten en het publiek, verder uit te bouwen en te ontwikkelen. We gaan de sportieve en technische regels optimaliseren om ze in de toekomst op het niveau van het wereldkampioenschap te laten evolueren.”

Kalender 2023:

  • 03-05 februari-Enduropale du Touquet-Frankrijk-FFM
  • 24-26 februari-Enduro del Verano -Argentinië-CAMOD
  • December TBC-Monte Gordo Beach Algarve-Portugal-FMP

Geef een reactie

Partners

Back to top button