Enduro

Antoine Magain wint enduro in Dinant, Ken De Dycker maakt zijn BK enduro debuut

Antoine Magain kwam op zondag 25 september in verzwakte toestand aan bij de voorlaatste ronde van het Belgisch kampioenschap enduro in Dinant. De Sherco-rijder, die in de loop van de week geblesseerd raakte aan de knie, overwon niettemin de pijn en won voor de twee andere sterke mannen van de Belgische enduro, Erik Willems en Dietger Damiaens.

Antoine Magain was zondag in Dinant niet 100%, nadat hij deze week op training zijn kniebanden had geblesseerd. In de eerste speciale etappe van de dag nam Erik Willems de leiding van de wedstrijd door de scratch te winnen. Hij deed het opnieuw in SP2 achter het ziekenhuis van Dinant. De Husqvarna-coureur eindigde de eerste ronde aan de leiding. Na een voorzichtige start begon Magain met meer vertrouwen aan de tweede ronde. De Sherco rijder zette de snelste tijd neer in de SP1 van Evrehailles met ongeveer 8 seconden voorsprong op Willems. Hij nam de leiding en liet die niet meer los, en stond nog maar één ronde toe aan Willems.

Op het podium van de dag eindigt Willems 16 seconden achter Magain, met Damiaens, die tot het einde moest oppassen voor Cedric Melotte, op een minuut en 5 seconden. Willems pakt zo de titel in Inters E2.

Met deze overwinning heeft Magain slechts één punt achterstand op Willems in de voorlopige tussenstand van het Inters kampioenschap. De titel wordt beslist in Binche tijdens het eerste weekend van november!

Tim Louis, Henson Lievens en… Ken De Dijcker eindigden op de 7e, 8e en 9e plaats! De voormalige MXGP-rijder, winnaar van 7 GP’s en ooit winnaar van de Motocross of Nations, kwam op uitnodiging van Wim Vanderheyden proeven van de geneugten van enduro. En hij komt zeker terug!