Motorcross

Top dag voor de Belgische motorcross in Lommel!

De GP of Flanders afgelopen weekend in Lommel werd een top dag voor de Belgische motorcross. Het team van GP Flanders zorgde opnieuw voor een geweldige organisatie. De nieuwe circuit lay-out waarbij dit jaar in de andere richting werd gereden werd door de rijders erg gewaardeerd ookal was het rijden in de Lommelse zandbak en zeker met de hogere temperaturen uiteraard erg uitputtend. Het publiek was massaal aanwezig om de Belgische rijders aan te moedigen wat uiteindelijk toeliet om dit weekend twee keer de Brabançonne te mogen aanhoren na erg spannende races.

Lucas Coenen zorgde voor de eerste Belgische overwinning in het Europees Kampioenschap EMX250. Op zaterdag wist hij heel nipt de eerste reeks te winnen nadat hij heel de wedstrijd werd achterna gezeten door de Italiaan Andrea Bonacorsi. Op zondag kon hij al snel afstand nemen van de concurrentie om zo met een dubbele reekszege de Belgische GP te winnen.

Jago Geerts moest in de eerste reeks MX2 de erg indrukwekkende Kay De Wolf nog voor laten gaan maar in de tweede reeks wist hij de Nderlander achter zich te houden om zo zijn thuis GP te winnen. Team manager Hans Corvers die in Lommel het 25 jarig bestaan van zijn Kemea team vierde, kreeg zo met de zege van Jago de kerst op de taart ! Bovendien loopt Jago verder uit in de WK tussenstand op concurrent Tom Vialle die in Lommel uitgeput de derde podiumtrede mocht beklimmen. Jago telt nu 23 punten meer dan Tom met nog 5 GP’s te gaan.

Ook Liam Everts werd in Lommel luidruchtig aangemoedigd. Vader Stefan had zelfs een eigen tribune en hospitality voor de Liamski supporters! Liam reed in de eerste reeks een hele tijd op de derde plaats maar moest na een klein foutje tevreden zijn met de 5de plaats. In de tweede reeks werd Liam zevende, ook zijn positie in de ‘zijn’ GP. Mooie prestatie voor ons eerstejaars talent in het WK MX2!

In de MXGP werd het een Nederlands feestje met winst voor Bryan Bogers voor Calvin Vlaanderen en Glenn Coldenhof.  Brent Vandoninck werd 9de en Cyril Genot 17de. Jeremy Van Horebeek was nog niet helemaal genezen maar reed toch mee op zondag en eindigde  26ste.

Raadpleeg de uitgebreide fotogalerij van Kabouter Trek via deze link: foto’s MXGP Lommel

Geef een reactie

Partners

Back to top button