Motorcross

Geerts, Everts en Van Horebeek naar de MXoN in Red Bud

Traditioneel wordt er tijdens de MXGP van België het Belgisch team aangekondigd voor de MXoN die dit jaar in de VS wordt gereden. Johan Boonen, teammanager van het Belgische team heeft zaterdag in Lommel de namen bekend gemaakt die op 25 september in het Amerikaanse RedBud de kleuren van de natie gaan verdedigen.

Het is geen verrassing dat Jago Geerts (450 cc), Liam Everts (250 cc) en Jeremy Van Horebeek (Open) als team werd geselecteerd. Zijn zijn de sterke rijders in het WK motorcross. Geerts die op dit ogenblik in de MX2 klasse vol in een strijd om de wereldtitel is verwikkeld zal in de staat Michigan voor het eerst deelnemen met een Yamaha 450 cc. De 22- jarige reist een tiental dagen vooraf al naar Amerika om zich te kunnen voorbereiden met de krachtige motor. Met steun van Yamaha USA krijgt hij alle mogelijke ondersteuning voor deze missie.

Tegen 25 september is Liam Everts 18 jaar en mag hij mee aantreden voor het Belgische Team in de MX2 klasse met een 250 cc KTM motor. Ook Liam geniet alle steun van KTM RedBull USA.

Jeremy Van Horebeek, ondertussen 32 jaar jong, is aan zijn laatste seizoen bezig als MXGP-rijder binnen het BETA fabrieksteam en krijgt nog eenmaal de kans om te schitteren in zijn carrière met het Belgische Motocross of Nations Team. Ook Jeremy zal op ondersteuning kunnen rekenen van BETA USA.

Foto: mxmag.be

Geef een reactie

Partners

Back to top button