Motorcross

Geerts start als WK leider in Lommel na winst in de Tsjechische GP

De Fransman Tom Vialle kwam afgelopen weekend als WK leider in het Tsjechische Loket aan. Nu mag titelrivaal Jago Geerts met de rode leidersplaat aantreden in zijn thuis GP in Lommel volgend weekend. Dankzij een mooie zege in race 2 -na een rechtstreeks duel met Vialle- en ‘n 3de plaats in de opener hield hij Thibault Benistant (1-4) en Simon Längenfelder (2-3) achter zich. Geerts start in Lommel voor eigen publiek met 8 WK punten voorsprong op Vialle.

Liam Everts eindigde in Loket op een mooie 8ste plaats overall. De broers Lucas en Sacha Coenen maakten in Loket hun MX2 GP debuut. De eerste manche werd voor onze WK rookies een moeizame wedstrijd. Zij eindigden als 22ste en 23ste. Wat voor landgenoot Lucas Coenen niet lukte in race één lukte in race 2 wel. Lucas stuurde zijn BT Racing Husky naar P19 -net na Kay Karssemakers- en sprokkelde zo zijn eerste WK punten. Op je 15de al meteen een top-20 notering boeken in een Grote Prijs, het is er héél weinig gegeven!

Volgend weekend gaat het bloedstollende duel tussen beide kemphanen, Geerts en Vialle, verder in de zandbak van Lommel waar GP van Vlaanderen plaats vindt. 

Alle info en tickets: https://mxgpflanders.com/ 

Geef een reactie

Partners

Back to top button