Motorcross

Alles wat je moet weten over de MXGP of Flanders in Lommel!

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli, iets vroeger als gewoonlijk, vindt de Belgische manche van het Wereldkampioenschap MXGP en MX2 plaats op de zandbaan van Lommel. Er wordt gerekend op een massale aanwezigheid van het Belgische publiek om Jago Geerts aan te moedigen in zijn jacht op de wereldtitel MX2. Vorige week kon hij in Loket de rode plaat heroveren van Tom Vialle. Deze GP in zijn ‘achtertuin’ is de mogelijkheid voor Jago om verder uit te lopen in de WK stand met na Lommel nog 5 GP’s te gaan.

Uiteraard is Jago niet de enige reden om dit weekend naar Lommel af te zakken. In de MXGP klasse mag je een mooie strijd verwachten tussen toppers Tim Gaisjer, Jeremy Seewer, Jorge Prado en Maxime Renaud. Maar ook de Nederlander Glenn Coldenhoff zal zich ongetwijfeld in de Lommelse zandbak vooraan tonen. Bij de Belgen hebben we Jeremy Van Horebeek en Brent Vandoninck die voor eigen publiek altijd iets meer kunnen. In de MX2 kijken we ook uit naar de prestaties van Liam Everts na zijn sterke 8ste plaats vorige week in Loket.

Naast het Wereldkampioenschap rijdt in Lommel ook het Europees kampioenschap EMX125 en EMX250. Verschillende Belgen aan de start met in de EMX250 de talentvolle broers Lucas en Sacha Coenen. In het EMX125 komt Douwe Van Mechgelen, die vorige week nog in Loket deelnam aan de finale van het EMX85, zijn kans wagen.

Praktisch:

Een weekendje motocross van de bovenste plank kost je 90 EUR. Hiervoor kan je niet enkel de actie op het circuit meebeleven maar heb je ook toegang tot de paddock, dit in tegenstelling tot de andere GP’s!  Je kan aan de kassa cash of met bankkaart betalen. 

Alle info op: https://mxgpflanders.com/

Geef een reactie

Partners

Back to top button